Ullevi, 2021-08-02 19:00

IFK Göteborg - IFK Norrköping
1 - 2

Viktig vinst i Göteborg! - Spelarbetyg IFK Göteborg - IFK Norrköping

Kamratmöte på Ullevi- En ”måste vinna”-match för båda lagen. Det var tillslut Peking som drog det längsta strået. IFK Norrköping gör en bra första halvlek. Man kan och vill utföra sin passningsorienterande fotboll och vinner första halvleken med 0–2. I andra halvlek höjer Göteborg nivån på sitt eget spel och pressar tillbaka Norrköping rejält vid vissa tillfällen. Norrköping åker dock hem med 3 poäng efter en 1–2 vinst. Starkt jobbat!

Oscar Jansson – Sätts inte på prov nämnvärt i första halvlek när Norrköping hade kontroll på matchen. I andra blir det svettigare. Gör en del riktigt bra räddningar. Räddas av stolpen vid ett tillfälle. Släpper visserligen ett mål bakom sig men visar upp ett bra målvaktsspel. (4)

Henrik Castegren – Tar plats i startelvan på mittbacken istället för Lund. Gör det bra och visar prov på en del fina genombrottspass och huvudspel. Har en del problem med tajming i närkamperna, dock går han alltid in till 100%, vilket är bättre än att tveka. (3)

Linus Wahlqvist – Ser stabil ut, tar inte riktigt lika många offensiva löp idag som vi är vana vid. Det känns som att det är defensiven som prioriteras idag, främst i andra halvlek. Gör en bra match. (3)

Viktor Agardius – Första målet i IFK-tröjan genom ett elegant avslut i första halvleken, målet betyder 0-1. Agerar idag som vänster wingback och kommer i första halvlek bra upp i banan. I andra halvlek blir det dock mer fokus på defensiven. Visar fina offensiva egenskaper med både inlägg och avslut. (3)

Alexander Fransson – Tillåts i första halvlek att relativt enkelt spela boll på IFK Norrköpings mittfält. Droppar ibland djupare ner i banan för att kunna dra isär Göteborgs lag. Blir mer pressad i andra halvlek när Göteborg höjer intensiteten i spelet. Står för en fin pass till Björk i en flygande kontring. (3)

Ari Skúlason – Är uppsatt som mittfältare men tar tydligt en plats i vänsterförsvaret för att släppa fram Agardius som Wingback. Visar rutin och lugn- tillsammans med en bra passningsfot. (3)

Isak Bergmann – Levde enligt mig en väldigt anonym tillvaro på planen. Gör dock inte direkt något misstag eller en dålig match. Kommer lite väl djupt ner i banan ibland? Blir utbytt i den 87:e spelminuten. (2)

Ishaq – Börjar matchen lite nervöst. Hittar inte riktigt rätt varken defensivt eller offensivt. Hittar in bättre ju längre matchen går men kommer inte till sin fulla rätt. Finns med i situationen som leder fram till reduceringen när Berg gör mål. Hamnar i ett längdmässigt underläge. Finns inte mycket och göra. Blir utbytt i den 78:e minuten av Telo. (2)

Khazeni – positionerar sig som forward och får ständigt agera första press. Kommer även till en del halvchanser. Står för en assist till Agardius 0–1 mål. Blir utbytt i den 61:e minuten mot Levi. Springer mycket, men ser lite ovässad ut i närkamperna och avsluten. (2)

Levi – Kommer in i den 61:e minuten istället för Khazeni. Visar upp ett snabbt och piggt spel, har ett hårt skott som tvingar keepern i Göteborg sträcka ut rejält. (2)

Carl Björk – Vi har vant oss vid att Björk tillhör startelvan nu. Han visar idag varför han placeras där. Tar djupledslöpningar och ingår ibland i första pressen. Får idag utdelning för sitt fina jobb. Sätter 0–2 där han avslutar en fantastisk kontring. Blir utbytt i den 87:e (3)

Adegbenro – Idag är han riktigt bra. Han ställer till problem för göteborgsförvaret ett flertal gånger. Han placerar sig både centralt och som droppande nia, till att ge sig ut på kanten. Gör jobbet som ligger bakom IFK Norrköpings ledningsmål. Kommer även in själv i straffområdet själv och hotar. Håller en riktigt bra nivå idag! (4) Matchens IFK.are