Lagbanner
Vito räddade Peking igen!

Vito räddade Peking igen!

IFK Norrköping lämnade Tele2-arena med en välförtjänt poäng! Och precis som mot Häcken kommer kvitteringen sent, vilket gör att det mer känns som en seger. Ett jämnbra Peking står för en stabil insats i en mycket svår bortamatch. Faran är långt ifrån över men det känns som det här är ett för bra fotbollslag för att inte spela i Allsvenskan även nästa år.

Betygskalan:
1. Underkänd
2. Svag
3. Godkänd
4. Bra
5. Mycket bra
6. Redo för bättre liga
7. Landslagsklass

David Mitov Nilsson 4
En stabil insats av Mitov, står för en matchavgörande räddning nere vid stolproten på ett långskott i minut 69. Är även ute och rensar högt upp i plan när Hammarby kommer i kontringar. På minus sidan, har lite tappat luftrummet i eget straffområde, där han var stark under sommaren.

Dino Salihovic 5
Tycker att Dino gör sin bästa match i IFK-tröjan. Bajen borta är ingen lätt match för en ytterback men Dino löser det med beröm godkänt. Visar upp en skön pondus och ikväll hade han slipat bort dom farliga bolltappen. Nära att bli dagens IFK:are.

Anton Eriksson 4
Jag hade inte många anteckningar på Antons rad, men ibland kan en mittbacks roll påminna lite om domarens. När man inte tänker på dom har dom gjort en bra insats, och ikväll var det lite så. Fjolårets Anton var tillbaka när det som bäst behövdes.

Amadeus Sörgaard 4
Det här var kul, shit va man unnade Amadeus att göra en bra match. Och shit va han nickade bort bollar! Bajen-publiken buade varje gång han rörde bollen, då vet man också att man gjort nåt bra!

Yahya Kalley 3
Var involverad i spelet under hela matchen. Gör mycket bra, framförallt offensivt men för svag en mot en defensivt för att få ett högre betyg. 0-1 målet var ett tydligt exempel på brister Kalley har i det kvicka spelet. I motsats till när han får upp farten, då är det få som hinner med honom.

Jesper Ceesay 4
”Gamla” Jeppe var tillbaka. Står för en riktig kämpa-insats och var även nära att bli målskytt vid två tillfällen. Drog på sig en varning vid en Hammarby-kontring. Jag älskar när Jeppe tar dom där viktiga gula, för att förhindra ett baklängesmål. Önskar att fler i Peking agerade så!

Arnor Traustason 3
Ovanligt för att vara Trasten men han var relativt osynlig i första halvlek. Spelade upp sig betydligt, framförallt sista 20 minuterna då han var involverad i det mesta och visade lite av sin vanliga klass.

Moutaz Neffati 4 (ut 78)
Har på kort tid blivit en spelare man inte är orolig över. Man är säker på att han kommer att leverera och det gjorde han även ikväll. Fick beröm av tränare Alm på presskonferensen, då han sa att Neffati kan spela var som helst på plan och göra det bra.

Kristoffer Khazeni 3 (ut 63)
Började relativt bra och var involverad i mycket offensivt men mattades och försvann mer och mer ur matchbilden och byttes ut tidigt i andra halvlek.

Laorent Shabani 2 (ut 63)
Svag insats av Shabani utan att på något sätt göra en bedrövlig match men lite mer krävs för att få godkänt. Upplevdes feltajmad och hade svårt att läsa spelet till sin och lagkamraternas fördel. Jag tycker att han bör ha spelat sig ur startelvan igen.

Totte Nyman 4 (ut 63)
Visar sin klass så länge han var skadefri, fick problem med en tå i slutet av första halvlek och byttes ut tidigt i andra. Totte borde nog ha gjort mål på sin jättechans i minut 13. Men gör vid ett annat tillfälle en två-fots dribbling som bara den var värd entre-pengen, tror till och med att en del Hammarby-supportrar i smyg tyckte att den var riktigt läcker!

Inhoppare:
David Moberg Karlsson 5 (in 63)
Kommer in och spelar en halvtimme och gör det riktigt bra. Det hände saker kring honom mest hela tiden. Hoppas att han redan på torsdag mot Elfsborg är redo för att starta!

Tim Prica 5 (in 63)
Nära att bli målskytt men står sedan för matchens prestation i förarbetet och assisten till 1-1-målet! En halvtimme på plan räckte för att bli kvällens IFK:are, då i stort sätt bara bra saker hände kring Tim. Bör ha spelat sig in i startelvan.

Vito 4 (in 63)
Vad ska man säga om den gode Vito? Han rör inte bollen så jätte-ofta men när han väl gör det så blir det förvånansvärt ofta mål. Och det är ju lite grejen med fotboll, att göra mål! Även fint att höra Alms vackra ord om hur mycket han uppskattar människan Vito.

Isak Sigurgeirsson (in 78), spelade för kort tid för att betygsättas men stod för ett riktigt piggt inhopp, vilket bådar gott inför resten av hösten. Härligt att se en till synes nöjd Isak efter matchen!
 

Mathias Dahlbergrappestad1970@gmail.com2024-09-17 01:25:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås