Norrortsderbyt slutade med IK Frej seger
AFC:s målvakt Josh Wicks fick kapitulera till sist

Söndagens bortamatch på Vikingavallen mot Frej Täby slutade med en Frej seger efter en medelmåttlig insats av de våra. Resultat: IK Frej Täby - AFC United 1 - 0 (0-0)

Matchen började i perfekt fotbollsväder. AFC inledde lite vassare med en hörna efter ett par min. Jättechans på nick för Carlos Gaete Moggia efter 4 min, dock kunde Frej målvakten reflexrädda nicken.
Frej:s första avslut kom i 12:e min, en boll som Josh Wicks räddade efter visst besvär. Första kvarten till AFC, sedan har spelat varit jämt fördelat.

Mycket bra läge för AFC och Denis Viana da Silva på hörna i 20:e min, luktade straff lång väg, men domaren tyckte inte det.  Tristan Bowen dundrade över i ganska bra läge minuten efteråt.
André Österholm hade ett mycket bra läge i 35:e min men avslutet över Frej målet.

39:e min fick Wicks sträcka ut ordentligt på ett bra distansskott från Frej:s Rashidi.
AFC avslutade halvleken med hörnor och en frispark utan att få till några avslut.
7-3 till AFC i avslut mot mål. Spelmässigt ganska jämn halvlek, men AFC hade de vassare målchanserna.

Chidi Omeje gjorde sitt andra inhopp denna säsong då han kom in i 59:e min  (Bowen ut) och började med ett tungt avslut direkt, tyvärr över. Nytt byte i 68:e min
då kom Omar Eddahri in (André Österholm ut) efter en lång skadeperiod.
I 74:e min kom 1-0 till Frej då en omarkerad Frejspelare fick fritt fram mitt framför Josh Wicks i målet och kunde nicka in segermålet. Segern för Frej var rättvis då
AFC inte kom någonstans under andra halvlek. Ny match nästa helg och då är motståndet betydligt vassare, nämligen Dalkurd FF som kommer på besök.
Domare: Johan Krantz