Nu har vi bajare SM-guldet i egna händer ;-)
Bajens senaste herr SM-guld kom för 23 år sedan. Då vi var det första laget att vinna Lennart Johanssons pokal men damerna vann ett SM-guld för mindre än 12 månader sedan.

Nu har vi bajare SM-guldet i egna händer ;-)

Helgens resultat tog i alla fall Bajen närmare ett andra SM-guld på herrsidan. Nu ska jag försöka förklara hur det kommer bli verklighet.

Steg 1
I nästa omgång möter MFF Blåvitt hemma. Vad har det med bajare att göra?
Vem är det som rattar Blåvitt numer? Jo just det Billborn…

Men de näst mesta mästarna har väl inget att spela för?
Har de väl! 
Äran, att visa att de är med igen på väg uppåt samt att sätta ut ett ”fälleben”, som de säger i Malmö, mot att de himmelsblå ska få ännu mer SM-guldsförsprång.

Vad mer talar för detta?
MFF kanske lite trötta efter bortamatchen mot Olympiakos 3 dagar, 20 tim och 50 minuter innan avspark.

Redan lördagen innan detta sker nere i Malmö så åker Bajen de korta 7 milen uppåt landet till Uppsala och vinner mot de blåsvarta. Det brukar de väl göra där och Sirius som förlorade mot de som gör himlen blå, HBK, sist har tappat sitt flyt!? 


Steg 2
Bajen möter MFF hemma inför en utsåld hemmaarena.
Ja vad händer här? Det kan jag inte ens låtsas att jag kan föreställa mig men jag vet att Bajen och bajarna i laget måste vinna för att SM-guldet ska till Söder, ingenting kan stoppa oss-ramsan, ska kunna sjungas och fortfarande gälla den här säsongen.


Steg 3
MFF möter BP hemma i sista omgången och måste ta minst en poäng givet att Bajen vinner sin sista match.
Jamen BP hemma är väl ingen match om Malmö slänger in alla toppspelare då är det väl inget snack, tänker nog alla.
På det svarar jag bara med ett ord, eller ok ett namn, följt av en liten uppföljande förklaring!
VASIC!
Mannen som gång på under säsongen deklarerat att han är hammarbyare och vill spela i Bajen, har sin skolning i Bajens akademi, uppväxt på Södermalm, men det viktigaste av allt leder skytteligan!
Och så möter ju MFF Besiktas borta 3 dagar, 20 tim och 30 min innan avspark.

Samtidigt måste förstås vi vinna sista matchen borta mot Västerås SK.
Det ska väl inte vara omöjligt. Västerås har kanske inget att spela för då. Då får ju utlånade bajenspelaren Boudah lova att missa vid alla målchanser. Klart det finns stor risk att Västerås är avhängda då men de möter i och för sig Djurgården i nästa match och just DIF-spelarnas mentala fokuseringsförmåga kanske inte är på topp just nu.

Hur som helst tycker jag det ser nästan säkert ut att det blir SM-guldfirande på Södermalm efter viktorian i Västerås ;-)
Efter derbyt sist ser jag mig i det närmaste som Saidas efterträdare eftersom jag målade upp i min inför-text att Besara skulle fånga upp en boll, måtta och dra till för mål.

Men den var nog liiiite enklare att förutse och troligare att hända givet hans poängfacit i derbyn sedan han kom tillbaka till Bajen.
Sikta mot stjärnorna och nå till trätopparna finns det också ett uttryck som låter. Hälften vågat hälften vunnet!
Gå för SM-guld och nå minst andraplatsen plus att du väcker liv i slutet av säsongen, lyser upp i höstmörkret!

Tänk bara på alla sportjournalister som lite uppgivet konstaterat att MFF joggar hem serien i år. Precis som de börjar plocka ihop statistikmanuset för säsongen kanske de helt plötsligt spritter till liv och istället sitter uppe halva natten och går igenom statistik för Bajen vs MFF på Nya Söderstadion, för Vasic ’s antal poäng per bortamatch match mm, bara en sådan sak!

PS har du inte räknat fel på MFF’s vilotider från matcherna innan de i Allsvenskan?
Det har jag säkert säkert gjort men jag utgår givetvis från 2 tim matchspel (inkl. 15 min paus) och vilotiden måste väl räknas från när matchen blåses av tills när nästa blåses igång = tid mellan matcherna!? 

Nu går vi för det, Forzaaaaaa Bajeeeeeen!

Elias Dahl2024-10-21 20:26:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Barcelona var starkare - Reflektioner efter nederlaget mot Barcelona