Nu stundar ett länsderby mot starka Syrianska FC

Nu stundar ett länsderby mot starka Syrianska FC

Ytterligare en bortamatch väntar innan vi får se våra hjältar på hemmaplan igen. Denna gång är det "reseavstånd" till matchen, nämligen i Södertälje.

Det är Syrianska FC som väntar med ett starkt hemmastöd och en ny tränare från Göteborgs laget Qviding....Han heter Bosko Orovic.
Så jag tog chansen till en pratstund med honom inför matchen om resultaten, laget och kommande match.
Hej Bosko!
Du har nu kommit till Syrianska som tränare från kanske en lugnare miljö i Qviding, hur upplever du skillnaden?
– Ja den är stor, mera passion mera entusiasm och högre publiktryck. Man brinner för idrotten och vill vinna och tar varje match som en "fest", så det blir mycket heta känslor ibland.

Er trupp innehåller sju nya spelare och ni tappade några nyckelspelare, hur har detta påverkat er?
– Ja ganska mycket, vi har inte riktigt kunna fylla luckorna speciellt inte på forwards sidan. Vi får in för lite folk i "boxen" och då är det svårt att göra mål när vi är längre ifrån.

Era resultat hittills är 2 vinster, 3 kryss och 4 förluster vad finns att säga om dom resultaten?
– Några av förlusterna borde varit vinster som matchen mot Varberg där vi spelar med 1 man mindre i 75-80 min och ändå är helt överlägsna i bollinnehav och chanser, men ändå förlust. Sedan har vi oxå spelat på borta plan på dåliga underlag som oxå hämmar oss som spelande lag.

Någon spelare hos er som du tycker ha varit den bästa/jämnaste i dessa matcher?
— #2 Victor Wernesson född -95, en som verkligen varit en tillgång. Sedan har vi vår grundstomme med Alex Michel - Lollo Chanko och Nahir Oyal.

Hur ser du nu på kommande match mot AFC?
– Tuff match, bra lag med en duktig tränare och ett av seriens bästa kontringslag. Kanske oxå med den största profilen i El Kabir.

Tack för denna pratstund och mycket lycka till med ditt lag som har så mycket att tillföra en serie i form av sång engagemang utanför plan och artister på plan.
- Tack själv och välkommna till Södertälje
Domaren blåser till spel söndagen den 29:e maj kl 18.00 på Södertälje Fotbollsarena!
Text: Kjelle Svensson

Roy RosenbackRoy Rosenback2016-05-26 14:52:56
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna