Nu väntar en resa till Jönköpings län för AFC

Nu väntar en resa till Jönköpings län för AFC

Där väntar en anrik förening som verkligen har fostrat många duktiga spelare till svensk elitfotboll.....

Efter segern mot Örgryte senast väntar nu två bortamatcher för AFC. Den första är mot IFK Värnamo som bla fostrat Jonas Thern. Man kom upp i Superettan 2011 och har fått placeringarna 13,14,9,10. I år har man fått ihop 19 poäng och ligger just nu på en 5:e plats i tabellen.
Fick en mycket givande pratstund med en av två tränare, nämligen Jörgen Pettersson, vi pratade om både säsongen, målsättning och även om detta EM som just nu är på allas läppar.

Det är tätt på given för oss i Superettan nu, match i lördags som enligt rapporterna skulle varit tre poäng för er mot IK Frej Täby men blev bara en, hur ser du på den matchen och säsongen i övrigt?
— Ja, matchen i lördags borde kanske varit en 3:a men det blev det inte. 
Dom dominerade matchen första 25 min, sedan efter vårat ledningsmål tog vi över och borde kunnat ”stänga” den.
Men så händer det att det blir ett misstag och dom kvitterade, men med lite tur kunde vi vunnit ändå då vi skapade några ytterligare farligheter som med lite tur kunde blivit mål.
Vi är nöjda med första tredje delen av serien och känner ända sedan försäsongen att vi blir bättre och bättre.


Hur ser ni på dagens trupp ?
— Vi tappade flera av ”startspelarna” förra året och med det i bakhuvudet har dom nya som tagit dessa platser gjort det bra.Vi fick en Mv Jontahan Rasheed som skulle vara ”backup” till våran Björn Åkesson. Men eftersom han varit skadad har nu han fått stå och gjort det mycket bra.

Om vi pratar spelarprofiler hos er måste vi väl nämna Per Cederqvist som alltid gör många mål och är svår att ta bort i luften hur har han varit?
— Ja en verklig målskytt är det och jätteviktig för vårat lag. Trots åldern (36 år) håller ha hög klass dessutom bidrar han till mycket både på träning och match och fortfarande lika hungrig.

Målsättningen, hur lyder den för er?
— Vi har en ”föreningsmålsättning” som är för hela föreningen. Så vi vill bli bättre inom många områden som gagnar hela verksamheten och det tycker vi är viktigt.

Kommande match mot AFC hur tänker du du/ni om den?
— Jätteimponerad av Öscan och hans sätt att bygga lag. Inte förvånad att man ligger där man gör. Spelar ingen roll hur man ställer upp så är man farliga. Jag vill oxå framhålla mv Josh Wicks som gör att laget blir stablit bakåt och har en sista utpost av hög klass.

Nu när det är Måndag avslutar vi med frågan om detta EM och Sveriges chanser?
Som alla andra säger antingen himmel/helvete beroende på starten. Men skulle det börja bra och man kommer ”rätt” in i turneringen till skillnad mot förra gången där man onödigt förlorade mot Ukraina, så kan det bli en rolig sommar.

Tack för att jag fick störa dig, en skön fotbollssommar önskar jag dig och föreningen.
— Tack själv

Torsdag 16:e juni kl 19.30 blåser domaren Magnus Lindgren till spel på Finnvedsvallen.
Matchen kan ses i TV4 Sport.

Text: Kjelle Svensson

Roy RosenbackRoy Rosenback2016-06-15 08:26:25
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna