Ny Akademiansvarig i AFC United
Ricky Wessman, ny Akademiansvarig i AFC

Ny Akademiansvarig i AFC United

Ricky Wessman heter AFC:s nya Akademiansvarig. Redan i högstadiet började han forma sin tränarkarriär. Efter att 44 årige Ricky slutat den aktiva karriären redan som 20 åring blev det 14 år som tränare i moderklubben Reymersholms IK och dess herrar som bl.a. slutade med seriesegrar.

I Rickys digra CV finns även tränarjobb i Hammarby IF inom U - fotbollen för damer.
Två år som Ungdomsinstruktör och lika länge som Sportchef i U - fotbollen blev det i Hammarby Damfotboll.
I AIK blev det också två år i Ungdomssektionen för Pojkar - 89.
Sedan var det Tyresö FF:s tur att få dra nytta av Rickys stora kunnande under några säsonger, både som instruktör för Tyresö fotbollsgymnasium,
samt Dam & Herrfotbollen inom föreningen.

Med en drygt 20 årig tränarkarriär i bakgrunden kommer säkert Ricky med sin stora erfarenhet att ytterligare höja nivån på AFC Uniteds Akademi.
Som Akademichef kommer Ricky att ha ett övergripande ansvar över våra Akademispelare och vara arbetsledare för Akademins instruktörer.
Ricky ska ansvara för att skapa utvecklingsförutsättningar för akademin och samtidigt kvalitetssäkra den verksamhet som bedrivs.
Vi kommer även att jobba med certifieringen av klubben som idag har en stjärna men ambitionen är att arbeta till sig fler och detta genom
att få fram många bra spelare.

— Att låta spelarna utvecklas i sin egen takt där spelaren lär sig grunderna för att sedan börja utveckla sina spetskvaliteer i takt med AFC:s visioner
om att som 19 åring vara utvecklad för spel i AFC:s A - trupp är viktigt - anser Ricky Wessman.
Vi hälsar Ricky Wessmann hjärtligt välkommen som Akademiansvarig i AFC United

AFC United tackar avgående Nick Leete för det fina arbete han har utfört i föreningen och önskar honom lycka till i sin framtida fotbollsgärning.


 

Roy RosenbackRoy Rosenback2015-07-03 21:47:57
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna