Ny förlust i Svenska Cupen
En riktigt bra match gjorde Linus Smedjegården

Trots en väl genomförd match av AFC så kunde IFK Norrköping vinna till slut med 0 - 2 (0-1)

En riktigt vacker vårdag på Skytteholm då AFC United tog emot Allsvenska IFK Norrköping för ett möte i andra  omgången av gruppspelet i Sv-Cupen. Senast blev det ju förlust för AFC mot ett annat Allsvenskt lag, nämligen Gefle IF som vann med 1-0 på Skyttan.

Gästerna satte högsta fart från början och AFC fick inrikta sig på spelvändningar. IFK hade sitt första avslut mot mål efter 6 min, dock en bra bit utanför målramen. I 10:e min hade AFC en bra chans då IFK målvakten styrde ett skott nästan rakt på Ben Everson som blev så paff att han missade helt. IFK:s vänsterbreddare Christopher Barrentes hade många fina inlägg där hemmamålvakten Josh Wicks fick jobba ordentligt.

IFK radade upp hörnor under första halvtimmen utan att få till någon direkt farlighet. Det fick däremot AFC till då ett inlägg från Everson prickade huvudet på William Rodriques som snyggt nickade, tyvärr på fel sida stolpen sett med AFC ögon. Precis när AFC såg ut att ha fått koll på IFK kom 0-1 målet. Ett nytt långt vänsterinlägg nådde långe Emir Kujovic vid borte stolpen som behärskat nickade in bollen vid närmaste stolproten. En rättvis ledning var det för gästerna som skapade de flesta och bästa målchanserna under halvleken.

AFC startade tufft i andra halvlek med dubbelhörna direkt och Omar Jawo hade en jättechans från 3-4 meters håll då han drog på helvolley, dock en halvmeter över målet. Nya hörnor och ny målchans för Ben Everson, IFK målisen kunde dock styra avslutet till ny hörna. Fram till minut 61 hade AFC tre riktigt bra målchanser, men det ville sig inte.
I 65:e min bytte Özcan in Jesper Carlsson som ganska omgående visade att han vill vara med från början. Gjorde det mesta rätt under sin halvtimme på banan. Båda lagen bytte in fräscha spelare och flera målchanser uppstod.

I 88 min släckte IFK alla drömmar om poäng för AFC då Emir Kujovic distinkt tryckte in en hörna i bortre burgaveln från nära håll och 0-2 på resultattavlan. Alla AFC spelare kan nog fortsätta gå med högburet huvud efter sin insats. Lite förmer än övriga var nog fyrbackslinjen som trots två baklängesmål spelade strålande. Framåt måste Ben Everson nämnas för sitt oförtrutna löpande som skapade problem för IFK försvaret.

Nu är det Gais på Valhalla IP i Göteborg kl 16.00 som gäller i nästa match som är söndagen den 16 mars.

Startelvan: Målvakt Josh Wicks (K) - Linus Smedjegården - Omar Jawo - Juan Hervias - William Rodriques de Freitas - Ricardo Gray (65) - Filip Rogic (83) - Joakim Alriksson - Robert Åstedt - Alex Santos - Ben Everson. Ersättare: Målvakt Filip Vaitsiakhorich - Eberson Silva de Pontes - André Österholm - Rinor Nushi (83) - Jesper Carlsson (65) - Yago Souza Baggio

Dömde riktigt bra gjorde Dragan Banjac inför 250 åskådare.