Ny seger ger serieledning igen
Sal Jobarteh (andra från höger) har precis gjort Väsbys segermål 2-1 Foto: Bror Rosenback

Väsby United - Bodens BK FF 2 - 1 (1-1)

Hemmamatchen på Vilundavallen söndagen den 29 maj spelades i strålande solsken, tyvärr hade publiken stannat hemma så några
brakande applåder fick inte hemmalaget inhösta trots segern.

Matchen inleddes minst sagt försiktigt och det första av värde var en Boden hörna i 10 min.utan resultat

Gästerna skapade en farlig målchans i 17 min. då Vladimir Vukovic fick iväg ett avslut precis utanför mål Thuddes stolpe.

Väsbys första farlighet fick vi vänta på enda tills 19 min. då Jakob Ericsson fick iväg ett skott som klistrades av Boden kepern Ludde Bergström.
Bara ett par min senare kom gästernas ledningsmål (0-1) genom Haris Devic som placerade bollen i ena burgaveln, otagbart för Thudde i kassen.

En för dagen mycket duktig Mattias Genz hade en nick över i 27 min. men det skulle komma mera från Mattias.

36 min var spelade när Christoffer Eriksson hittade Mattias Genz som nu distinkt avslutade och ställningen var 1-1.

Mattias hade ytterligare ett avslut i 39 min. En halvlek som ägdes av Boden fram till Väsbys kvittering.

Väsby startade riktigt bra i andra halvlek utan att få till målchanser med hög dignitet. Det fick däremot BBK då man prickade stolpen i 62 min.

Ständigt springande Osman Sow hade en fin målchans i 68:e min. men Ludde Bergström räddade avslutet.

Några jättelägen uppstod för BBK , bl.a. hade Anton Andersson ett fint skott precis utanför stolproten. Andrew Heim lyckades med konst stycket
att få bollen över målet när han var totalt fri framför Thudde i målet.

En ny klockren stolpträff för BBK i 82 min. Väsbys replik var sylvass, inkomne Bryan Massa fick friläge i samma minut men ånyo gjorde Ludde Bergström en fin räddning.

Målsituationerna avlöste varandra då inget lag var nöjd med delad pott, Väsbys Robin Palacios hade friläge, men missade målet helt.

I 88 min tilldömdes Väsby en frispark 30 met. från målet, Daniel Sundgren skickade in bollen i boxen framför Ludde Bergström och på något sätt
lyckades Sal Robarteh få en tå på bollen som rullade jäms med målen och slog i bortre stolpen och in i målet, dagens största jubel blad hemmapubliken

som äntligen kunde pusta ut. på 2 min tilläggstid hade Bryan Massa ett ytterligare friläge men än en gång kunde Ludvig Bergström briljera med sina målvaktstalanger.
Kanske inte riktigt rättvist resultat men det jämnar ut sig i långa loppet. Bäst i hemmalaget var mittbacken och lagkaptenen Carl Nyström tillsammans med Mattias Genz.
Dagens tre AIK:are tillförde inte speciellt mycket, Kanske motivationen att spela i Väsby inte fanns, något är det i alla fall.

Nu väntar vårens sista Norrortsderby då svåra Vasalund väntar i nästa match på bortaplan, söndagen den 5 juni kl. 17.00 på Skytteholms IP.

Startelvan: Thomas thudin - Christoffer Eriksson - Mtaka Simba - Carl Nyström (K) - Daniel Sundgren - Jakob Ericsson (64) - Jonatan Lundevall (81) - Sal Jobarteh
- Niklas Maripuu - Mattias Genz (71) - Osman Sow.

Ersättare: Simon Lundgren - Emil Skogh - Daniel Ålund (81) - Robin Palacios (64) - Bryan Massa (71)

Domare: Robert Daradic

Bollpojkar: Bollstanäs SK P - 98

Matchvärd: Blomsterpinglan