Nyförvärvet från i somras lämnar – flyttar till konkurrent
Noel Milleskog hoppas komma till sin rätt i Sirius.

Nyförvärvet från i somras lämnar – flyttar till konkurrent

Tiden i Djurgården blev kort. Efter ett halvår med lite speltid väntar nya äventyr i IK Sirius för Noel Milleskog.

Det är intensiva dagar för Bosse Andersson och Djurgården. I veckan gjorde sportchefen klart med Deniz Hümmet, som ansluter som Bosman. Samtidigt fortsätter det att ryktas om Lucas Bergvall och Hampus Finndell – där båda med största sannolikhet kommer att ha nya klubbadresser inom kort. Nu står det klart att ytterligare en spelare lämnar under vintern. 

Noel Milleskog anslöt till Stockholm och Blåränderna från Örebro SK för ungefär ett halvår sedan. Då sågs han som en spännande anfallare med potential. I samma veva värvades dessutom Samuel Dahl, Rami Kaib, Musa Gurbanli och Felix Vá in. Trots höga förhoppningar om samtliga var det endast Dahl som på riktigt gjorde en bra säsong och blev en självklar del av Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöfs startelva. För Milleskogs del blev det två starter, nio inhopp och ett mål i Allsvenskan där speltiden avtog mot slutet. Därför var många Djurgårdssupportrar hoppfulla om en utlåning under 2024 för att sedan få tillbaka en bättre spelare. 

I stället väljer DIF nu att släppa 21-åringen permanent till den allsvenska konkurrenten IK Sirius. Han blir ytterligare ett namn i raden av spelare som har värvats till Djurgården det senaste året och som lämnar efter kort tid. Sedan tidigare har Wilmer Odefalk, Jacob Bergström, Oliver Berg och Carlos Moros Gracia redan lämnat. Även om det inte blev vad någon hade hoppats på passar Milleskog på att tacka för sin tid i blårandigt.

– Jag är väldigt glad och tacksam för tiden här i Djurgården. Jag har fått vänner för livet och lärt mig otroligt mycket, både som människa och fotbollsspelare. DIF är verkligen en familjär förening och redan från dag ett kände jag mig som en del av den familjen. Ett väldigt fint omhändertagande av hela föreningen och jag har trivts jättebra. Det har dessutom varit en ära att spela för alla supportrar. Det är ju oerhört många som berörs av Djurgården och känslan har varit otrolig när man klivit in på Tele2 Arena. Speciellt min första match när vi vann mot Malmö hemma med 2-0 - det var stort för mig, från att ha spelat Superettan veckan innan. Så jag tar med mig väldigt många roliga upplevelser och jag är extremt stolt över att ha spelat för Djurgården. Sedan får vi se om det blir ett återseende någon gång i framtiden, säger han till Djurgårdens hemsida.

"Varit ett stort intresse för Noel"
Bosse Andersson, som fortsätter att banta ned truppen, hoppas Milleskog får fart på karriären i Uppsala.

– Vi har varit uppvaktade av ett flertal allsvenska klubbar och det har varit ett stort intresse för Noel. Vår utgångspunkt var att titta på en utlåning om det skulle bli begränsat med speltid i Djurgården. Sirius har ju gjort det bra med sina spelarförsäljningar och visade ett seriöst intresse för att köpa loss Noel för att kunna jobba vidare med sin långsiktighet. Vi har följt upp intresset och haft en god dialog med både Noel och Sirius och det här blev en bra lösning där alla tre parter är nöjda. Noel kommer till en väletablerad allsvensk miljö där han har alla möjligheter att utvecklas vidare till en bra allsvensk fotbollsspelare. Därmed så tackar vi Noel för hans tid och insatser i Djurgården och önskar ett stort lycka till på den fortsatta fotbollsresan, säger sportchefen. 

* * *

Hur ser du på försäljningen av Noel Milleskog? Var det rätt av Bosse Andersson att sälja honom? Kommentera gärna, men tänk på att hålla en god ton.

Adam Lanneboadam.lannebo@gmail.com@AdamLannebo2024-01-30 21:08:00
Author

Fler artiklar om Djurgården