Nyheter för AFC

Nyheter för AFC

Mycket som cirkulerar kring klubben just nu.

Ovanligt att så här mycket kommer ut under veckan, men AFC har kommit med besked åt höger och vänster under de senaste dagarna. 

Först och främst annonserade klubben att man skriver ett nytt kontrakt med den bortglömde Aliyu Yakubu. Anfallaren kom till AFC 2020 och hann spela ungefär 20 minuter av första matchen mot VSK innan han skadade sig för resten av säsongen. Nigerianen har rehabat i mer än 1 år och är snart redo att komma tillbaka igen. Trots att han inte har spelat någon fotboll sedan April förra året väljer AFC att förlänga med spelaren. Sportchef Jawad sa så här till hemsidan: "Aliyu är en spännande spelare som besitter en härlig intensitet i sina aktioner. Han har jobbat hårt för att ta sig tillbaka och visar verkligen att han vill vara med och konkurrera för att sedan ta steget vidare. Detta är en del i strategin att ha kontinuitet i truppen och arbetet fortsätter med att förlänga kontrakt på flera spelare som vi tror på."

Klubben har även annonserat att några spelare kommer att lämna AFC under sommaren. Det rör sig om Sadat Abubakari samt Abdel Diarra. 
Sadat kom till AFC inför förra säsongen, han likadant som Yakubu han inte spela så många matcher innan han blev långtidsskadad. Klubben har dock valt att inte förlänga med honom av ekonomiska skäl. 

Diarra anlände endast 2 timmar innan AFCs premiär mot VSK förra året. Han spelade en viktig roll under 2020 som en av mittbackarna, oftast bredvid Aiham Ousou och Pontus Rödin. Ivorianen som har ett förflutet i bland annat Syrianska kommer lämna AFC i sommar, även han av ekonomiska skäl. 

Det har även ryktats om att flera spelare kan lämna AFC. Alexander Ahl-Holmström toppar just nu skytteligan i Superettan vilket innebär att klubbar från Allsvenskan har fått intresse. Han har dock lång tid kvar på kontraktet i AFC, och klubben kommer att kräva stor kompensation för anfallaren. Det sägs även att han trivs väldigt bra i AFC. En spelare som dock är närmare att lämna är Ismet Lushaku. Kosovanen debuterade i AFC 2019 och har varit en frekvent startspelare sen dess. Mittfältaren var ryktad till storklubbar som Arsenal under 2020, men nu ser det ut som att han kan vara på väg till utlandet ändå. Han har bara kontrakt fram till slutet av denna säsong, men AFC kräver trots detta en summa för Lushaku. 

Positiva nyheter för AFC är dock att Rasmus Wikström stannar hela säsongen i AFC. När mittbacken kom på lån ifrån Änglarna så ryktades det om att IFK Göteborg kunde plocka hem honom i sommarfönstret. Det är inte längre aktuellt utan han kommer stanna i Eskilstuna säsongen ut. Detta är väldigt bra då jag tycker han har varit AFCs bästa spelare denna säsong. 

Klubben har även annonserat att några spelare har blivit kallade till landslagsuppdrag. Det rör dig om Ibrahim BlatiTouré (Burkina Faso), Ismet Lushaku (Kosovo U21), Robin Tihi (Finland U21) och York Rafael (Rwanda). Detta kan innebära att spelarna kommer missa några av AFCs matcher. 


Jag vill även passa på att gratulera den tidigare AFC-anfallaren Samuel Nnamani som fyller 26 år idag. Nigerianen lämnade AFC inför denna säsong. Han spelar numera sin fotboll i Sydkorea för Jeonamm Dragons där han på 15 matcher har gjort 3 mål. Stort grattis Samuel. 


Redigering: Sedan jag skrev detta så har AFC's Alexander Ahl-Holmström blivit nominerad för Superettans bästa spelare för Maj månad, grattis Alexander, glöm ej att rösta! 


Nästa match för AFC är emot Brage på lördag där vi hoppas på tre nya poäng.

Forza AFC! 

Isac Vestholmisac.w@live.seTwitter: Isacvestholm2021-06-03 21:14:00
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna