Oavgjort i Rikard Norlings första match
Jubel efter Jonathan Levis skott i krysset. Det blev IFK Norrköpings enda mål den här matchen.

Oavgjort i Rikard Norlings första match

Årets första IFK-match är spelad. Efter ett drömmål av Jonathan Levi blev det 1-1 mellan Hammarby IF och IFK Norrköping.

Rikard Norling ställde upp med följande lag i sin första träningsmatch som IFK Norrköping-tränare:
Oscar Jansson – Linus Wahlqvist (K), Henrik Castegren, Theodore RaskKevin Alvarez, Alexander Fransson, Dino Salihovic, Christopher TeloJonathan Levi, Samuel Adegbenro, Sead Haksabanovic.

IFK Norrköping kom ut med mycket fart och energi. Det syntes tydligt att de var spelsugna efter ett långt matchuppehåll. Däremot var det, som alltid i tidiga träningsmatcher, ganska många felpassningar och enkla misstag. Det syntes att allt inte satt perfekt från start.

Peking hade en tidig chans, när Haksabanovic slog en inläggsfrispark på bortre stolpen där Adegbenro dök upp och nickade, men Hammarbys målvakt Oliver Dovin räddade den på mållinjen.

Mycket av IFK Norrköpings spel gick längs högerkanten, där både Kevin Alvarez och Linus Wahlqvist hade mycket spring i benen. Men de hade svårt att komma till vassa målchanser. Båda lagen var aggressiva i presspelet och försvarade sig till stora delar bra.

Hammarbys första riktigt bra målchans kom när Astrit Selmani sprang sig fri och försökte chippa bollen över Oscar Jansson. Avslutet hamnade en liten bit utanför stolpen.

Istället var det gästande IFK Norrköping som tog ledningen. Detta efter att de vunnit bollen högt upp och Jonathan Levi borrade in ett vänsterskott i krysset. Ännu ett i högen av snygga mål från Pekings spektakulära ytter.

Men det dröjde inte ens en minut innan Hammarby kvitterade. Detta efter att Peking tappat lite fokus efter sitt mål. Det var Astrit Selmani som på ett snyggt sätt fick fram bollen till Akinkunmi Amoo. Han kom fri och satte dit bollen i nät, bakom Oscar Jansson.

Resten av den första halvleken var ganska jämn och inget av lagen lyckades skapa särskilt många målchanser.

I paus gjorde IFK Norrköping flera byten. Oscar Jansson fick kliva av och ersattes av Julius Lindgren. Liam Olausson tog Christopher Telos plats som vänster wingback och i anfallet kom Maic Sema och Ishaq Abdulrazak in istället för Samuel Adegbenro och Jonathan Levi.

Hammarby hade fortsättningsvis en ganska ordinarie elva på plats och kunde därför ta över matchbilden lite grann i andra halvlek. Ännu mer Hammarbydominans blev det när IFK fortsatte byta, så att hela startelvan var utbytt till slut. Då såg den ut så här:
Julius Lindgren – Andreas Hadenius, Marco Lund, Oliver Stefansson, Anton Ståhl, Jonathan Tesfay, Fritiof Hellichius, Liam Olausson, Maic Sema, Isha Abdulrazak, Darrel Kamdem.

Hammarby hade flera farliga chanser, där det kunde blivit 2-1, men Julius Lindgren stod för en suverän insats mellan stolparna och gjorde flera imponerande räddningar. Bland annat tog han ett friläge från Astrit Selmani.
Matchen slutade alltså 1-1 efter en andra halvlek där man kanske inte kan dra så många slutsatser. Av de sedan tidigare oprövade spelarna tycker jag att bland annat Oliver Stefansson och Liam Olausson såg spännande ut. Julius Lindgren visade att han definitivt har kvaliteten för att agera reservmålvakt i ett allsvenskt topplag.

I övrigt är det intressant att se Linus Wahlqvist i en framträdande roll, där han får mycket ansvar. Trots sin roll som en av tre backar var dagens lagkapten väldigt offensiv och involverad i anfallsspelet. Annars var detta, som alla andra tidiga träningsmatcher, en tillställning som man inte ska dra för stora växlar av. Det är ett tag kvar tills tävlingsmatcherna drar igång och fram till dess kan vi nog förvänta oss att fler spelare kommer in i matchform.

Nästa IFK-match är på tisdag, då de tar emot Elfsborg hemma på Parken.
 

Jonatan Häggström Wedding jonatanhw@gmail.comjonatanhw2021-02-11 17:17:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås