Oavgjort i U21 premiären mot IFK Norrköping

Oavgjort i U21 premiären mot IFK Norrköping

Mohamed Buya Turay såg till att AFC Eskilstuna fick med sig en poäng från tisdagkvällens U21-match med Norrköping, som slutade 1-1 (1-1).

”Fanns en hel del positiva saker”, tyckte assisterande tränaren, Jesper Norberg om matchen på Östgötaporten i Folksam U21 Allsvenskan norra.
Hemmalaget tog ledningen i den 22:a minuten på hörna genom Jón Gudni Fjóluson.

Men strax innan halvtidsvilan kvitterade AFC.
Mohamed Buya Turay drev upp bollen på vänsterkanten och skar inåt i banan. Utanför straffområdet spelade han Chidi Omeje.
Buya Turay satte sedan fart mot mål, fick tillbaka bollen, rundande målvakten och lade sedan in bollen i öppet mål till 1-1, som blev slutresultat.
Ett fantastiskt mål, säger målskytten.

Jesper Norberg säger så här om matchen:
Tycker det är en riktigt bra u21-match. Vi jobbar hårt och försöker hitta rätt i våra principer. De (Norrköping) har mycket boll inledningsvis,
men skapar inga jättefarliga chanser förutom på sina fasta, där de gör sitt mål.

Sedan kommer vi in i matchen. Vi gör 1-1 genom en riktigt bra omställning där Mohamed Buya Turay skär in och har en fin kombination med Chidi Omeje.
– Andra halvlek är jämn, med chanser åt båda håll att avgöra. Sett till hur vi vill se ut så finns det en hel del positiva saker att jobba vidare med, säger assisterande tränaren.


Efter elva omgångar ligger AFC på en sjunde plats i tabellen. Nästa match i u21-serien är om en dryg månad (18/7) när Hammarby kommer till Tunavallen.

MATCHFAKTA
IFK Norrköping - AFC Eskilstuna 1-1 (1-1)
1-0 (22) Jón Gudni Fjóluson
1-1 (44) Mohamed Buya Turay (Chidi Omeje)
 

Roy RosenbackRoy Rosenback2017-06-20 21:22:04
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna