Vångavallen, Trelleborg A-plan, 2021-05-24 18:30

Trelleborg - Västerås
0 - 1

Och där sprack förlustnollan!

Och där sprack förlustnollan!

Matchen mot VSK slutade med en bitter förlust för de blå pågarna och frågan man ställer sig varför har vi så, ursäkta språket, jävla svårt på sista tredjedelen?

Matchen är inte mycket att orda om i sig. VSK gör sitt mål på en snabb spelvändning där försvaret glömmer att det faktiskt finns motspelare i straffområdet som helt ohotad kan sätta bollen i mål. TFF försöker och försöker och försöker och försöker men man kommer inte till mer än något man kan hjälpligt kan kalla halvchanser.

VSK spelar efter sina resurser och förlitar sig på ett fint försvarsspel och spelar rakt och snabbt när de väl får chansen och i det snurriga TFF försvaret glömmer man ofta bort en eller ett par motståndare som får stå helt ensamma utan bevakning.

Mot en motståndare som spelar efter sina resurser och vill försvara sig hellre än att anfalla så har TFF av i dag ingenting att hämta. Man försöker och försöker men allting är otroligt omständligt och man duttar med bollen vilket leder till stillestånd på alla parter. Det hjälper inte heller att mottagningarna är under all kritik och man tycks sakna all form av tajming i dessa.

Var är det raka spelet? Där man på ett tillslag tar sig framåt och därmed kan anfalla mot en motståndare som inte står med 11 man bakom bollen. Varför inte ta ett avslut? Förstår inte meningen med att spela sig in i ”lilla” straffområdet när där är 11 motståndare där inne.

Frågan är också varför inte vår lagledning ser samma sak som vi supporter gör? Visst vi har ett bollinnehav men när det inte leder mer än till en handfull halvchanser hur kan man då tycka att man förtjänar att vinna och att man tycker det är otur?

Nej försök i stället för att snacka skit om saken säga som det är. Vi skapar inte tillräckligt många riktigt farliga chanser för att sätta bollen i mål. Det räcker inte att vi har ett bollinnehav om det inte omsätts i farliga lägen!

Det kan inte komma som någon överraskning att VSK vill spela på sin starka defensiv och inte bjuda upp till dans så varför visar inte spelet detta? Var missar Haynes och Tengryd i förberedelserna av spelarna? Hur kan det vara så svårt att förmedla, idag grabbar kommer vi möta ett väldigt defensivt lag, dom parkerar verkligen bussen så om vi ska ha chans till att göra mål här så gäller det att vi höjer tempot och spelar rakare.

Och om man nu har förmedlat en taktik till spelarena och man ser att man inte lyckas komma igenom, vad gör man då för att förändra matchbilden? Byten kommer inte förrän 72:a och 77:e så spelarna som kommer inte får runt 20 minuter på sig för att försöka åstadkomma något som inte har fungerat på över en timme tidigare.

Eller är det verkligen så att lagledningen verkligen är nöjd med att bara skapa nästan chanser för det är inte jag som supporter?

Linus Nilsson2021-05-25 15:01:18
Author

Fler artiklar om Trelleborg