Och vinnarna är ...

Och vinnarna är ...

Tävlingen om Torbjörn Andersson "Spela fotboll bondjävlar" (del 2) är avgjord.

I december körde vi en tävling på SvenskaFans.com där man kunde vinna ett exemplar av Torbjörn Anderssons ”Spela fotboll bondjävlar” (del 2).
Nu har vi hittat tre vinnare som kan se fram emot varsitt ex av boken. Det rör sig om Teodor Hansson, Johan Thim och Anders Bertilsson. Ett stort grattis till er!

Frågorna i tävlingen löd:

1) Vilket år blev Prins Gustaf Adolf (sedermera kung Gustaf VI Adolf) ”AIK:s beskyddare och förste hedersledamot”?  
2) Säsongen 1961 lär personer med anknytning till Djurgården betalat ut mutor för att ett motståndarlag skulle förlora med tillräckligt stora siffror mot Djurgården som därmed kunde säkra den allsvenska kvalplatsen på bekostnad av IFK Stockholm. Vilket lag var det Djurgården mötte i denna sannolikt uppgjorda match? 
3) Inför säsongen 1999 uppvaktades Hammarby av ett medieföretag som ville köpa in sig i klubben. Hammarby erbjöds 20 miljoner kronor som startkapital för 20 procent av aktierna och två poster i styrelsen. Uppgörelsen föll på att en svensk bolagisering ännu inte var godkänd av Riksidrottsförbundet och att Hammarbys förhandlare tyckte att klubbens varumärke var värt betydligt mer, och att summan därför var för låg. 
Vad heter företaget och i vilket land har det sitt säte?   

Och svaren var:
1) 1907
2) IFK Sunne (11-1 slutade matchen)
3) Företaget var Ufa (Universum Film-Aktien Gesellschaft) med säte i Tyskland

SvenskaFans.com2017-01-12 11:02:00

Fler artiklar om SvenskaFans