Özcan Melkimichel lämnar AFC!

Özcan Melkimichel lämnar AFC!

Både Özcan och Ivan Ristic blir sparkade av AFC med omedelbar verkan. Jawad al-Jebouri tar vid fram till uppehållet.

WOW! Hur många av er förväntade er detta? 

Özcan Melkimichel har blivit sparkad av AFC Eskilstuna, let's talk about it. 

Spontan tanke - 

Min spontana tanke är att detta är ett misstag. Okej, resultaten har väll inte varit glamorösa, men de har ju inte varit katastrof. I skrivande stund ligger AFC på plats 10 i Superettan med 11 poäng. 3 vunna matcher, 2 oavgjorda och 4 förluster. Senaste matchen mot Brage förlorade AFC med 1-0 tack vare ett självmål, efter detta har alltså klubben valt att släppa Özcan och Ivan. Först och främst tycker jag att tajmingen är konstig. Jag hade förstått om vi hade förlorat båda matcherna mot FFF och Öster, och att man efter det hade sparkat honom. Nu kommer det vara kaos i de två matcherna fram till uppehållet. 

Vem ska komma in istället - 

Detta är väll nu den mest aktuella frågan, och om jag ska vara ärlig så vet jag inte, jag har inte en susning. 
Özcan är en AFC-legend som vet hur klubben fungerar. Vem ska kunna komma in och göra ett bättre jobb än honom? 

Andreas Brännström? Om jag fick drömma hade det varit Brännström. En tränare som har varit i AFC förut, och har uppnått väldigt bra resultat med tex J-Södra när han ledde dem till kvalet förra säsongen. 
Dock känns detta väldigt orimligt. Han har varit kraftigt länkad till Häcken efter att Eskilstuna-killen Andreas Alm ska lämna för Odense. Men om jag fick drömma skulle det nog vara Brännström. 

Melke Alan? Melke är just nu akademichef i AFC men har erfarenheter som huvudtränare i bland annat Linköping City och Nyköpings BIS. Detta känns som en klassisk AFC-lösning. Någon inifrån som inte kostar allt för mycket, en temporär lösning som förmodligen inte kommer att fungera. 

Jawad al-Jebouri? Kanske att Jawad tar killarna på heltid. Han är just nu sportchef i AFC men har tidigare haft coach-roll i klubben, men även tränat Eskilstuna City. Jag har svårt att se att han skulle lämna sin post som sportchef för att ta över som huvudtränare, det luktar lite Mance Miljanovic. 

Det finns ganska många tränare som just nu är klubblösa som har erfarenhet i Sverige, bland annat: Roland Nilsson, Roberth Björknesjö, Per-Ola Ljung, Hasse Eklund, Stefan Jansson osv. Se hela listan här: https://fotbolltransfers.com/site/club/155

Varför blev Özcan sparkad - 

Bra fråga, något som jag egentligen inte vet. Klubben har motiverat beslutet med att de sportsliga resultaten inte varit tillräckligt bra. 
Vet inte om jag håller med om detta riktigt, det har ju som sagt inte varit någon katastrof. 
Kan det vara något annat som gjort att Özcan fick lämna? Var spelarna missnöjda? Var Ryssholm missnöjd över något? Ville Özcan lämna? 

Vad händer nu? - 

Som det ser ut så kommer Jawad att ta över matcherna emot Falkenberg och Öster innan uppehållet, efter det så kommer AFC att leta efter en permanent tränare under EM. Då får även den nya tränaren en chans att kanske värva några av "sina" spelare och han får även tid att acklimatisera sig. 
Något jag inte kan hjälpa att undra är, vem finns det som faktiskt är bättre?
Jag har svårt att se att AFC ska kunna hitta en bättre tränare som har erfarenhet, passar klubben och spelarna och framförallt passar ekonomin. 

Klubben har lite press på sig att leverera nu! 

Jag vill även passa på att tacka Özcan för allt jobb han har gjort i klubben. 

Läs AFC's pressmeddelande här: https://afc-eskilstuna.se/news/pressmeddelande





 

Isac Vestholmisac.w@live.seTwitter: Isacvestholm2021-06-08 11:52:00
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna