Officiell ligaboll

Officiell ligaboll

Allsvenskan och Superettan har länge efterfrågat en officiell ligaboll och i våras blev det klart att SELECT kommer att leverera en boll från och med säsongsstart 2017Måndagens bortamatch mot Ljungskile kommer att spelas med den nya ligabollen för 2017. Svensk Elitfotboll (SEF) har valt ut att en match i Allsvenskan och i Superettan, där SELECT i dag redan är leverantör, ska spelas med den nya bollen redan 2016 och vår match mot Ljungskile är en av dessa.

Ligabollen kommer att presenteras speciellt i samband med matchen och i en tävling i Superettans kanaler på nätet kan du vinna ditt eget exemplar av en äkta ligaboll.

– Det är väldigt bra för våra ligors image, men framförallt positivt ur ett sportligt perspektiv att spela med en gemensam ligaboll. Det är extra kul att bollarna redan nu kan presenteras i samband med match hos två klubbar som redan har SELECT, säger Stefan Lundin, Sportdirektör på Svensk Elitfotboll.

SELECTS fotbollar kännetecknas av hög kvalitet och nytt med bollen är att den till nästa år kommer att vara en så kallad Thermo Bonding, alltså limmad istället för handsydd.

Vi är stolta och glada att vi från och med nästa säsong fått förtroendet att leverera den officiella matchbollen till Allsvenskan och Superettan. Att vi dessutom får möjlighet att visa upp vår officiella ligaboll på två matcher redan i år gör oss inte mindre förväntansfulla. Hoppas publiken och alla fotbollsintresserade känner likadant, säger Richard Kjell, Country sales manager på SELECT i Sverige.

Den officiella ligabollen för Superettan kommer gå att köpa i handeln från och med i början av december.

Roy RosenbackRoy Rosenback2016-08-26 20:23:37
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna