Officiellt: Magnus Eriksson ny lagkapten
Den nye lagkaptenen Eriksson. Foto: Nobbes Djurgårdsbilder

Officiellt: Magnus Eriksson ny lagkapten

Efter en lång tid av spekulationer är det nu officiellt. Magnus Eriksson är ny lagkapten för Djurgårdens IF.

Det har spekulerats under en längre tid i såväl media som supporterled om vem som skulle ersätta Jesper Karlström som lagkapten för Djurgården. Många har ändå hävdat att det hela tiden stått mellan Jacob Une Larsson och Magnus Eriksson. Under försäsongen valde Kim och Tolle att låta flera olika spelare bära bindeln, men i majoriteten av fallen har bindeln suttit runt den karismatiske Magnus Erikssons vänsterarm. Nu blir det alltså permanent.

"En enorm ära"
– Det är en enorm ära och ett uppdrag som jag är mycket ödmjuk inför. Vi hade ett snack där Kim berättade att jag var tilltänkt som lagkapten, och jag blev väldigt glad att få höra det, säger Eriksson till dif.se. 

"Gillar att driva på och coacha"
Magnus Eriksson har alltid varit en ledarfigur, en roll som han känner att han trivs i och känner sig trygg med, berättar den nyblivne lagkaptenen.

– Jag gillar att driva på, coacha, styra, supporta och vara rätt verbal, jag hörs ju en del. Det är mitt sätt att leda och jag känner mig trygg i det. Vi kommer nog att prata mer om rollen framöver, men mitt sätt att vara har varit ganska likt under hela min karriär.

Hyllar Djurgården
Den 30-årige mittfältaren är flexibel och kan spela på en mängd olika positioner. Under försäsongen har han klivit ner lite i banan och varit navet på mittfältet. Den mångsidige spelaren har en gedigen erfarenhet från utlandsspel i såväl Kina, Danmark och USA, men väljer ofta att påpeka känslorna för Djurgården och hyllar även klubben efter att nu ha blivit presenterad som ny lagkapten.

– Djurgården är Sveriges största förening med allt vad det innebär med sponsorer och vår supporterskara som är enormt stor. Jag försöker hela tiden vara en god ambassadör för Djurgården och jag kommer att försöka representera klubben på bästa sätt, säger Eriksson till dif.se.

Är valet av Magnus Eriksson rätt? Diskutera gärna!

 

Redaktionen2021-03-22 12:00:00

Fler artiklar om Djurgården