Officiellt: Une Larsson förlänger

Officiellt: Une Larsson förlänger

Efter en försäsong fylld av spekulationer är det nu klart att Jacob Une Larsson stannar i Djurgårdens IF.

Efter mängder av rykten om Jacob Une Larssons framtid är det med stor glädje som Djurgårdens IF publicerade nyheten under fredagseftermiddagen, nämligen att mittbacken förlänger sitt kontrakt med klubben.

Une Larsson hade bland annat ett erbjudande från den italienska klubben Lecce under försäsongen, men tackade nej till det erbjudandet och valde att fortsätta i Djurgården. Den 27-årige backklippan har länge ryktats till utländska klubbar men väljer nu alltså att förlänga sitt kontrakt med blåränderna.

- Så fort jag fick höra att de ville förlänga med mig var jag positivt inställd till det. Det har förhandlats lite fram och tillbaka under vårkanten. Jag är glad att vi kunde ro det här i hamn.

- Att få vara nära familjen och känna tryggheten här i Stockholm väger tungt. Jag har varit här i några år nu och fått uppleva fantastiska saker, men jag vill vakna upp och känna att jag kan återuppleva det. Vinna nya titlar och fortsätta prestera bra, säger Une Larsson till dif.se.

En viktig del för Jacob Une Larsson i och med förlängningen är att inte bli bekväm, bara för att man har tryggheten i stan och känner till klubben efter många år här, vilket han är tydlig med att poängtera. 

- Min personliga målsättning är att vara en kugge och att hjälpa de yngre att slussas in och prestera bra. Sedan vill jag fortsätta att utvecklas på egen hand så klart. Det viktiga för mig är att inte bli bekväm. Jag vill ställa krav och dra ett lass så att det blir hög nivå på träningarna.

Kontraktet sträcker sig sig fram till och med den 31 december 2024, något som sportchef Bosse Andersson är väldigt nöjd med.

- Han är en viktig spelare i vår trupp och har gjort nästan 150 matcher för oss. Han är en urdjurgårdare och en av kulturbärarna i laget. Vi vill att det här ska vara långsiktigt, men om det skulle dyka upp förfrågningar om utlandsäventyr får vi ta ställning till det då. Men just nu glädjs vi åt att Une är klar för fortsatt spel för oss, säger Bosse till dif.se.

Redaktionen2021-04-09 18:17:59

Fler artiklar om Djurgården