Jämtkraft Arena, 2017-08-20 15:00

Östersund - AIK
0 - 3

ÖFK - AIK 0-3
AIK är ett av få lag som vunnit på Jämtkraft Arena senaste två säsongerna.

ÖFK - AIK 0-3

Ett ÖFK som fortsatt har 100% fokus på Europa League, och spelar med ett väldigt reservbetonat lag i ligan. Idag mot ett AIK som ÖFK aldrig tidigare lyckats vinna mot.

Andreas Andersson, Tim Björkström, Sam Mensiro, Douglas Bergqvists (85), Patrick Kpozo, Johan Bertilsson (63), Curtis Edwards, Ludvig Fritzson, Jamie Hopcutt, Bobo Sollander (63), Alhaji Gero
Ersättare: Tom Petterson, Sotirios Papagiannopoulus, Sebastian Lundbäck (85), Fouad Bachirou (63), Brwa Nouri, Saman Ghoddos (63), Aly Keita.

E
n startelva där tio av elva spelare är nya jämfört med EL-matchen i torsdags. Ett Europa League som tagit både på kraft, och resurser ser ut att ställa till mer problem än vad det bringar framgång i dagsläget. Självklart en fantastisk resa och upplevelse att nå playoff, men det tuffa matchandet har gjort att ÖFK sladdar rejält i Allsvenskan. Uttåg ur EL, en blåsig höst och ett par spelarförsäljningar - snacka om höstångest.

Hur som helst, matchen!
AIK på besök, med ett hundratal röststarka supportrar i släptåg intog Jämtkraft Arena och redan från start kändes bortalaget starkare på alla positioner, och man hotade framförallt på högersidan där gamle AIK-spelaren Kpozo fick bekänna färg. Det var även han som gick bort sig när Daniel Sundgren snyggt tog sig in i ÖFKs straffområde och borrade in matchens första mål i bortre hörnet.
Kort därefter har Gero (flest antal minuter i ÖFK tillsammans med Dennis denna säsong?) ett jätteläge inne i boxen, men som så många gånger förr sitter skottet på läktaren. En fantastiskt bra targetspelare som suger in varenda boll, håller bort försvarare och skapar ytor för sina medspelare, men att göra mål är verkligen inte Geros styrka.

Andra halvlek börjar där den andra slutar, och regnet tilltar. AIK fortsätter spela fin fotboll medan ÖFK slarvar och spelar energilöst. Tidigt rött kort på Edwards gör det inte heller lättare. Korrekt beslut i mina ögon då han går in alldeles för hårt i duellen med ett gult kort i protokollet.
Potter kastar in sina ess Bachirou och Ghoddos för att hota mer framåt och få kontroll på mittfältet. Han lyckas hyfsat med sitt drag men det är AIK som stänger matchen med två relativt enkla mål, som jag tycker Andreas Andersson i ÖFK-målet ska ta. Jag vet inte om Andersson är felscoutat eller om han haft extremt otur i år, han har verkligen inte visat prov på något vidare målvaktsspel och ser väldigt osäker ut både med fötter och händer.

Nu laddar vi Europa League-bössan för allt vad tygerna håller. ALLA till arenan, vi ska lyfta fram ÖFK till en seger med minst två mål!

FORZA ÖFK!

REDAKTIONEN 2017-08-21 09:23:51
Author

Fler artiklar om Östersund