Efter storskrällen mot Galatasara var det dags för ÖFK att stå för favoritskapet när Luxemburgs stolthet Fola Esch besökte Östersund och Jämtkraft Arena.

Startelva:
Aly Keita, Ronald Mukiibi (62), Sotirios Papagiannopoulus, Tom Petterson, Dennis Widgren, Hosam Aiesh, Brwa Nouri, Fouad Bachirou, Ken Sema (70), Curtis Edwards, Alhaji Gero (45)
Ersättare:
Jamie Hopcutt (45), Johan Bertilsson (70), Ludvig Fritzson, Bobo Sollander, Sam Mensah (62), Darijan Bojanic, Andrew Mills (mv)

ÖFK med ett nästintill ordinarie lag på banan, bortsett från skadade Saman Ghoddos som är borta ett par veckor med en skadad häl (hälsporre?).
En i stort sett utsåld arena fick se en frenetisk inledning av ÖFK som under de första fem minutrarna skapade ett gäng halvfarliga chanser. Dock lyckas Fola Esch lyfta upp sina positioner och kommer in i matchen på ett oväntat bra sätt. Ett lag väldigt få svenska supportrar sett, men oddsen på matchen talade för att ÖFK skulle vara överlägsna - något som inte alls visade sig på banan.
Fola visade prov på fin fotboll där man blandade speed med kraft, och var vid ett par gånger nära ordentligt hota i offensivt straffområde. Inget av lagen lyckas skapa någon riktigt vass målchans i första halvlek som slutar 0-0.
I andra halvlek byter ÖFK in Hopcutt som genast erbjuder lite mer fart i offensiven än vad utbytte Gero gjorde under sina första 45 minuter.
Ett par minuter in i halvleken tar ÖFK ledningen genom matchens gigant Fouad Bachirou, som tillsammans med Aiesh bryter ett uppspel och dundrar in bollen bakom Pym i bortamålet. 1-0!
Efter målet lyckas båda lagen skapa ett par chanser, och Fola visar styrka framförallt vid fasta situationer där man ett par gånger är nära mål.
Matchen slutar dock 1-0 och ÖFK har ett helt OK utgångsläge inför returen i Luxemburg om en vecka. Tar vi oss hela vägen till Playoff? Där kan vi isf få möta lag som Milan, Zenit eller varför inte Everton?