Okkels lämnar

Okkels lämnar

Yttern går till FC Utrecht.

Dansken Jeppe Okkels hade en succésäsong förra året och nu under tisdagskvällen står det klart att han går till Nederländerna och FC Utrecht. Kontraktet är skrivet över säsongen 2027. Den 24-åriga kantspelaren kom till IF Elfsborg 2020 ifrån Silkeborg IF och spelade exakt 118 matcher och gjorde 29 mål och 16 assist. Moderklubben är ÖBG Silkeborg.

Okkels pratar om övergången med Elfsborgs hemsida:
– Det känns skönt nu när det är klart. När jag fick höra om intresset så kändes det bra och att det var dit jag ville. Samtidigt vill jag tacka alla för 3,5 fantastiska år i IF Elfsborg.

– Min tid i Elfsborg har varit riktigt bra, och väldigt lärorik. Jag har uppskattat varje år som jag varit här. Både med mina lagkamrater och med alla personer i och runt klubben som har varit fantastiska. Det har varit 3,5 väldigt fina år. Elfsborg är en väldigt familjär klubb. Alla fick mig att känna mig som hemma från första dagen jag kom hit. Det känns lite som att Elfsborg har blivit hemma, efter de här åren, säger han om sin tid i klubben.

Han avslutar med att tacka:
– Stort, stort tack för en fantastisk tid ihop. Till alla spelare och ledare i laget, men också alla fantastiska människor både i och runt klubben och i staden. Jag önskar hela föreningen stort lycka till både i år och i framtiden.


Klubbchef Stefan Andreasson:
– Jeppe kom till oss sommaren 2020 med den utmanande uppgiften att ersätta Jesper Karlsson, och som han har gjort det! Från dag ett har han blivit en nyckelspelare för oss och bidragit med massor av mål och assist. Jeppe har varit en mycket uppskattad person hos samtliga i vår förening med sin ödmjuka personlighet och välvilja att alltid ställa upp för föreningen. Att avsluta sin nuvarande sejour i Elfsborg med att bli Årets målskytt med 11 mål samt vara en av 3 nominerade till Årets spelare i Allsvenskan säsongen 2023 är ett bevis på hans betydelse för oss och också ett perfekt avslut innan han drar vidare till nya utmaningar. Självklart har det funnits intresse för Jeppe i varje transferfönster men inget som har varit tillräckligt intressant för någon av oss. Men när Utrecht kom in i bilden och agerade på det sättet vi önskar så har vi nu kommit överens om en övergång och kan inte annat än att säga stort tack till Jeppe för 3,5 grymma år och kör hårt med holländarna!

Manager Jimmy Thelin:
– Jeppe har varit en viktig del av laget ända sedan han anlände till oss för 3,5 år sedan. Både som spelare och som person i gruppen har han varit ett föredöme med sin attityd och har stått för fina insatser med både offensiv kvalitet och hårt arbete för laget. Jeppe har med sina prestationer och poäng varit starkt bidragande till framgångarna för föreningen under de här åren. Vi önskar honom stort lycka till i kommande utmaning.

FC Utrechts tekniska direktör Jordy Zuidam till www.fcutrecht.nl:
- Jeppe är en ytter som har blick och snabbhet. Han har också ett bra skott och har bevisat genom åren att han kan göra mål. Vi är glada att Jeppe valde oss och att vi kunde signera honom.



Held og lykke Jeppe!

Maximilian Dammmaximiliandamm@hotmail.com2024-01-30 21:15:00
Author

Fler artiklar om Elfsborg