Ola Toivonen klar för Malmö FF
Välkommen hem Ola!

Ola Toivonen klar för Malmö FF

En illa dold hemlis är inte längre hemlig - Ola Toivonen återkommer till Malmö FF!

Idag presenterades han äntligen! Ola Toivonen gör comeback i den himmelsblåa tröjan efter närmare tolv år utomlands. Ola ansluter på fri transfer inom kort och har kontrakt med föreningen t o m 2022.

Sedan Ola lämnade oss hösten 2008 har han hunnit med spel i Holland med klassiska PSV Eindhoven, fem år i Frankrike med Stade Rennais och Toulouse, en sväng till Sunderland i England och så slutligen två säsonger i Melbourne i Australien.

Ola har under de flesta av de här åren också varit en viktig kugge i landslagets offensiv och hans internationella erfarenhet är enorm. För MFF kommer Olas rutin, vinnarskalle, spelsinne och övriga spetskvaliteter vara till stor nytta inte minst i Europaspelet.

Daniel Andersson säger till mff.se "Ola har inte sina rötter i Malmö, men staden och klubben gjorde avtryck på honom under förra sejouren. När vi har haft kontakt genom åren har han alltid uttryckt sitt intresse över att komma tillbaka. Han är oerhört laddad för vad som väntar och det känns jättekul att det är klart."

Ola Toivonen säger i samma artikel "Det har varit en lång väntan, men nu är jag här och det känns jätteroligt att vara tillbaka. Viljan att återvända har funnits där sedan dagen jag lämnade och jag har följt laget noga under mina år utomlands. Klubben har gjort en imponerande resa och jag kommer tillbaka till Skandinaviens bästa klubb."

Det känns väldigt kul att få hem Ola lagom till säsongsstarten och Himmelriket önskar Ola ett stort, varmt, himmelsblått: Välkommen!

Pontus Kroon2020-06-08 12:52:42
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?