”Om man presterar ska man få spela”
Alper Demirol efter vinsten mot AIK i Svenska Cupen.

”Om man presterar ska man få spela”

Under fjolårssäsongen blev det 13 framträdanden i A-laget för den 20 år gamla mittfältaren. I årets cupspel fick han främst nöja sig med inhopp men mot Häcken i omgång två av Allsvenskan fick han chansen från start. På söndag väntar AIK i omgång 3. Ett Stockholmsderby där Alper Demirol tror det kommer bli hårda tag. – Det kommer bli en kamp där ute.

Mot Häcken fick Alper chansen från start i vad som kom att bli en deppig historia. Tre insläppta i första halvlek i en match som slutade 3-1 till laget från Hisingen. Alper menar ändå att det fanns en del positiva saker att ta med från förlusten.
– Det kändes kul såklart att få chansen från start. Jag tycker vi gjorde en bra match sett till vad vi hade för gameplan. Sen hände det som hände med Olivers misstag. Väldigt otur, säger han och fortsätter,
– I positiv väg tar vi med oss att vi kan dominera bollinnehavet mot alla lag oavsett om det är Häcken borta eller Degefors hemma. Så att bara fortsätta tro på vår idé.

Just Dovins miss vid 1-0 målet blev en snackis efter matchen. Målvakten såg ut att missta straffpunkten för att vara boll, vilket resulterade i ett öppet mål för Häckens anfallare. Alper är tydlig med vad han tycker om Dovin.
– Enligt mig är Oliver Allsvenskans bästa målvakt. Men misstag händer även de bästa som vi kan se. Så det var ganska tufft att börja matchen med 0-1 och sen får de in 2-0 också. Ganska billigt tycker jag, men för egen del så kändes det väl bra.


Ett topplag
Första Allsvenska starten avklarad för säsongen. I årets upplaga av Hammarby är det om möjligt ännu tuffare konkurrens på mittfältet än tidigare år. Med spelare som Tekie, Mikkelsen och Nalic som tillkommit. Alper ser på situationen positivt och tror att hans tid kommer.
– Det är hård konkurrens. Det är så det ska vara i ett bra lag. I ett topplag. Sen tycker jag som alltid att om man presterar och tar chansen så ska man få spela. 

På söndag väntar Hammarbys andra Stockholmsderby för säsongen. Det första spelades för en månad sedan i Svenska Cupens kvartsfinal. Där vann Hammarby mot söndagens motståndare AIK med två mål mot ett.
– Det ska bli väldigt kul att spela ett derby igen. Vi hoppas att det blir en vinst igen men vi får se; 
– Det kommer bli en tuff match. Jag tror att de är väldigt taggade. Lite revanschlust och det kommer bli en kamp. Sen får vi se hur det går.

Vad kommer bli avgörande för att vinna på söndag?
– Jag tror att det handlar mycket om fokus och skärpa. Göra mål på sina lägen och att kriga hårt för varandra.


 

Mattias Eckerman@Eckermanmattias2023-04-15 13:46:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!