Bravida Arena, 2023-04-09 15:00

Häcken - Hammarby
3 - 1

Omgångens - Åsikter om torsken mot Häcken

Det var en match präglad av misstag och tabbar, en match som i övrigt kändes som den utan dem hade kunnat sluta på annat sätt. Här ger redaktionens medlemmar sin syn på matchen.

Vem var matchens spelare och varför?

Viktor
Jag tycker att Tekie med sitt mål och andra halvlek överlag förtjänar att nämnas här.

Göran
Tycker Loret Sadikus slit på mitten gjorde honom till bästa Bajenspelare.

Jack
Lite förvånande fick Alper starta och jag tyckte han gjorde det bra. Duktig i passningsspelet men också i duellspelet vilket vi inte sett tidigare.

Theodor
På det hela taget blir det nog Tekie för mig. Även om han kom bort en del i flera perioder så var det i mycket han som stod för hoten framåt.

Vilken var matchens taktiska miss och varför?

Viktor
Att vi inte var snålare på kanterna och lät sadiq med flera springa på stora ytor.

Göran
Att man släppte Häckens högerkant istället för vänsterkant. Har man sett Häcken tidigare så vet man att allt spel utgår från mitten och högerkanten. Om man tittar på Häckens andra och tredje mål så ser man tydligt att bollen ofta ”crosspassas” över till vänstersidan där spelare forsar fram. Hade vi stängt högersidan och inte låtit Häcken stå och slå dessa ”crossbollar” helt oantastade så hade vi fått stopp på Häcken.

Jack
Gillade att vi stängde ner Häcken centralt (lästips är Häckenredaktionen efter matchen här på SvFans) men däremot förlorar vi matchen på kanterna. Sadiq fick komma väl fritt stundtals. Annars tycker jag högerkanten var väl defensivt balanserad med Strand och Nillson.

Theodor
Att vi la så mycket fokus på att stänga mitten och lämnade Pinas i stort sett ensam hela första halvlek. Det i kombination med att Besara i sin utgångsposition såg helt vilsen ut offensivt.

Vad var matchens plus (utöver bortaföljet)?

Viktor
Jag tycker att vi gör en okej andra halvlek. Sedan ett stort plus att få se Nalic och Mikkelsen spela!

Göran
Kul att äntligen få se Demirol från start.

Jack
Vi jobbar oss in i matchen från 3-0 underläge, reducerar en gång och är nära en gång till. Stark moral trots allt. Beaktar man hela den allsvenska omgången så tjänar vi poäng mot toppkonkurrenter.

Theodor
Att Nalic och Mikkelsen nu verkar vara på g tillbaka så att vi har möjlighet att de bidrar. Mikkelsen har sett intressant ut och en hel Nalic besitter väldigt goda kvaliteter.

Vad var matchens minus?

Viktor
De individuella och kollektiva misstagen. Inte bara Olivers vid 0-1 utan även så gott som hela lagets vid 0-2.

Göran
De många individuella misstagen och Martis taktiska miss.

Jack
Många svaga ingripanden i försvaret. Dovin, Strand, Fenger med flera.

Theodor
Agerandet från hela laget vid 0-2. Ok med det första målet men utan det målet och slaget i magen det innebar hade vi haft en betydligt större chans att hålla oss kvar i matchen. Laget såg i det skedet inte alls påkopplade ut och det gjorde ont att se.