Omgångens Elva: Vårens sista rond gick till Elfsborg

Omgångens Elva: Vårens sista rond gick till Elfsborg

I en målsnål omgång blir konkurrensen på de defensiva positionerna hårdare än i anfallet. Vårens sista rond gick till serieledarna Elfsborg, som drygade ut sin ledning samtidigt som flera andra topplag tappade.

[MÅLVAKT]
Mattias Hugosson, Gefle (1)

Sticker tillsammans med framför allt Dwayne Miller och Kevin Stuhr Ellegaard ut från denna omgång, då Hugosson räddade Gefle kvar i matchen när ÖSK hotade. Chanslös på Tobias Grahs mål som styrdes in via en spelare.

[HÖGERBACK]
Johan Larsson, Elfsborg (2)

Hela Elfsborgs försvar var synnerligen stabilt mot formstarka Häcken - av konkurrenssituationen väljer vi ändå omskolade Johan Larsson som toppade en fin vår med ännu en fin insats. Bristerna i defensiven sminkar han över väl med sin snabbhet - offensivt har han ett utmärkt arbete med Ishizaki.

[MITTBACK]
Paulus Arajuuri, Kalmar (1)
Kalmar stal en poäng på Gamla Ullevi tack vare en stabil försvarsinsats. i bräschen för KFF:s backlinje gick finländaren Arajuuri som stod rätt matchen igenom, och dessutom bjöd på ett par sevärda brytningar.

[MITTBACK]
Niklas Backman, AIK (3)
Allsvenskans kanske stabilaste mittback just nu fortsätter att övertyga. Oavsett om han spelar bredvid Milosevic, Karlsson eller - Robert Åhman-Persson. Bjöd inte GAIS på många chanser samtidigt som han tog ett stort ansvar i uppspelsfasen. I sommar är det dags att flytta.

[VÄNSTERBACK]
Alex Perreira, Syrianska (1)
När Syrianska endast dras med några få skador, är man ett lag att se upp med. Svårspelade Mjällby gick på pumpen mot ett hungrigt hemmalag. På vänsterkanten var det spelskicklige Alex som regerade, matchen igenom. Bidrog både framåt och bakåt.

[YTTERMITTFÄLTARE]
Jonas Lantto, Gefle (1)

Mot Örebro fick Gefles lilla trollgubbe ytor att spring och trixa på. Då trivs han. Två assist, pigg, matchvinnare.

[INNERMITTFÄLTARE]
Stefan Ishizaki, Elfsborg (3)

Vårens spelare? Mycket möjligt. Därför smärtar det att sätta honom på en innermittfältsposition i svår konkurrens. Ishizaki gjorde kanske inte sin allra bästa match för våren men stod som vanligt för rörlighet, spelintelligens, och ännu ett matchvinnande mål.

[INNERMITTFÄLTARE]
Kevin Walker, GIF Sundsvall (1)

Giffarna har en lång säsong framför sig, men visade en stark sida mot MFF och har en klasspelare i Kevin Walker. Löpstarke Walker spelar ett tekniskt och smart tvåvägsspel, och kompenserar sin ringa storlek med att använda huvudet. Bäst på plan mot MFF.

[YTTERMITTFÄLTARE]
Brian Span, Djurgården (1)

Djurgården unge amerikanare har varit utanför truppen nästan hela våren trots lagets mediokra kantspelare. När han fick chansen mot Helsingborg tackade han med att göra DIF:s enda mål. Snabb, stark, spänstig (målet!) och modig - ett råämne som egentligen förtjänar teknisk finslipning i en bättre fotbollsnation än Sverige.

[ANFALLARE]
Astrit Ajdarevic, IFK Norrköping (2)
Stundtals på strålande spelhumör i östgötaderbyt som slutade 2-2 efter en sen ÅFF-kvittering. Klassavslut på sitt eget mål, bicycleta som borde blivit en assist - rakt igenom en dirigent på det offensiva mittfältet.

[ANFALLARE]
Viktor Prodell, Åtvidaberg (1)

ÅFF snodde med sig en poäng från Parken i Norrköping tack vare sitt komplette anfallsess Viktor Prodell. Kunde själv raka in ettan enkelt och skarvade sent i matchen fram till Mattias Metes 2-2-mål. Nyttig anfallare som hade passat in i de flesta allsvenska lag.

Linus Sunnerviklinus.sunnervik@svenskafans.com2012-05-25 09:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans