Borås Arena, 2023-02-25 13:00

Norrby IF - Hammarby
0 - 3

Omgångens spelare och annat - Norrby

Vi är fortsatt ett vinnande lag efter 0-3 borta mot Norrby IF i Borås. Motståndet stod kanske inte för så mycket motstånd och även om slutsiffrorna såg säkra ut var det en väldigt loj första halvlek. Här ger redaktionens medlemmar sin syn på vad vi ska ta med oss från matchen och framför allt lovsjunger vi Jusef Erabi.

Vem var matchens spelare och varför?

Göran
Svårt att bortse från Jusef Erabi i denna match. Han gör två mål och har bud på fler. Såg rappare ut än tidigare också.

Viktor
Erabi. Kommer in med ett helt annat självförtroende jämfört med tidigare gånger han fått chansen. Känns mer hänsynslös och blir spännande att följa i år.

Hampus
Solklart Erabi! Väldigt bra insats av anfallaren, det känns som han har cementerat anfallsplatsen.

Mattias
Erabi, anfallaren har varvat upp. Förvisso mot svagt motstånd men bollen ska in även där! Så kul att se.

Theodor
Givetvis Erabi med sina två mål men utöver honom så har jag svårt att välja mellan Djukanovic och Tekie. Den förstnämnde ser ut att kunna få en riktigt fin säsong, Tekie tycks utan minsta osäkerhet kliva rakt in i en av våra svåraste positioner. Båda lovar gott inför framtiden!

Vilket var matchens mål och varför?

Göran
1-0 är det snyggaste efter att Joel Nilsson hittar runt på högerkanten och hittar Erabis huvud med sitt inlägg. Det vill vi se mer av.

Viktor
Det första målet är det snyggaste rent fotbollsteknisk men då jag är svag för nickar från lite distans säger jag 3-0 målet.???????

Hampus
1-0 målet, alltid viktigt att få in ett tidigt mål mot svagare lag som Norrby. Sen var målet väldigt snyggt också.???????

Mattias
Erabis första var kanon. Fint att se den spänsten!

Theodor
1-0 är väl hur många skissar anfall på papper och här är samtliga delar perfekt genomförda. Ut på kant, perfekt inlägg, härligt häng för en perfekt placerad nick.

Vad var matchens plus?

Göran
Vår andra halvlek, där vi är helt dominerande och skapar chans på chans. Vår centrallinje ser mycket bra ut.???????

Viktor
Matchens plus för mig var hur tydligt det var att Tekie inte kommer behöva någon startsträcka. Passar in oerhört bra i martis sätt att spela.???????

Hampus
Här är jag tråkig och säger Erabi igen. Men om jag inte får säga det så säger jag Montader, fint inhopp och är spänd att se mer från honom mot giffarna på söndag.???????

Mattias
Madjed inhopp. Lovade även mycket denna gång.???????

Theodor
Kontrollen och effektiviteten. Vi är behärskade och lugna i stora delar men lyckas också med våra 19-åringar förvalta de hundraprocentiga chanser vi har.

Vad var matchens minus?

Göran
Bristen av förtroende för Adjei och Alioum hos Marti. Konstigt byte när man flyttar ned Sadiku på mittbacken efter att Fenger gått ut. Ger inte direkt självförtroende hos Adjei. Nu fick Adjei komma in ändå men fick mindre speltid. Alioum är personlig favorit som jag tycker borde ha fått speltid igår då jag tycker att han gjort det bra under försäsongen.

Viktor
Tycker att vi, främst första 55-60, har väldigt svårt att komma igenom på kanterna förutom på 1-0 målet. Detta svider lite när vi var så bra på det förra året och vi möter ett så beskedligt motstånd.???????

Hampus
Att inte Adjei fick chansen när Fenger gick ut i paus. Var väldigt imponerad av Adjei förra försäsongen och visade att han klarade av allsvenskan mot Häcken förra året även om han gjorde ett snöpligt självmål. Han kanske behöver en utlåning till ett lag likt Varberg????????

Mattias
Saidi som har svårt att producera slutprodukt ännu…

Theodor
Första halvlek, oavsett det tidiga ledningsmålet. Jag förstår att det blir en viss brist på energi när vi tar ledningen så tidigt vi gör. Cifuentes hra väl dock försökt förmeda att om vi gör det ska vi direkt gå för det andra målet och det var svårt att se just detta.