Uppdatering en onsdag i mars

Uppdatering en onsdag i mars

Mars månad och årets andra vårdag ligger fortfarande i sin linda. Fettisdagen har passerat och mandeln från gårdagens semla ligger fortfarande och myser i magen. Otäcka scener som utspelar sig i Ukraina med en värld som står enad runt om för att manövrera ut Ryssland utan att gå till fysiskt angrepp. Och mitt i allt detta så fortsätter världen ändå framåt. Vi tar tempen och ser hur Bajenland mår i läget som råder.

Vi sätter tänderna i den på en gång, helgen som varit alltså. Inte semlan. Under lördagen kunde vi följa herrarna som var uppe i norr och gjorde jobbet. Varken mer eller mindre. 1-6 skrevs slutresultatet till och det bör ses som en uddamålsseger mot någorlunda kvalificerat motstånd. Selmani fick åtminstone göra ett hattrick(?), Joel Nilsson nickade in ett snyggt första mål i grönvit dress, dessutom försvann strömmen i 25 minuter i första halvlek innan matchen återupptogs. Godkänt av herrarna alltså. 

Ungefär ett dygn senare var det dags för damerna att premiärspela i Svenska cupen mot Brommapojkarnas damer. Efter att ha tagit steget upp till finrummet efter en tredjeplats i fjol har BP damer inte legat på latsidan vad gäller transfers in. Den kanadensiska mittbacken Shannon Woeller, 31, är en bland många spännande värvningar. På planen var det inget snack om vilka som var störst i huvudstaden. Hammarby var numret för stort och och slutreultatet skrevs till 4-1 på Kanalplan inför 723 åskådare. Vilde Hasund blev tvåmålsskytt, tävlingsdebuten till ära. Väl godkänt av damerna som hade betydligt beskedligare motstånd.

Värvningsläget
Om vi ska tro Richard von Yxkulls ord i intervjun med Olof Lundh som släpptes i måndags så behöver vi inte oroa oss för att Williot Swedbergs flytt till Moskva ska bli av. Han fördömer starkt ett framtida samarbete med klubben samtidigt som han poängterar att Hammarby inte vill stå i vägen för sina egna talangers fortsatta utveckling. En tuff balans precis som i livet utanför fotbollen. Hur vet man när det är dags att släppa taget om någonting? Gustav Ludwigsson har också ryktats bort senaste tiden och Aftonbladet avslöjade att sydkoreanska klubben Ulsan Hyundai FC har lagt ett bud på publikfavoriten. De senaste rapporterna där ska dock vara att Hammarby inte vill släppa honom. Finns det någon man unnar en fin lön och säkrade framtida besparingar, för att inte tala om ett utlandsäventyr är det ju Gurra. Återigen, när ska man släppa taget om någonting?

Och sen då?
Årsmötet hålls den 15 mars och Hans Eskilsson har meddelat att han kommer at lämna sin position i styrelsen efter 8 år. Valberedningen har lagt fram förslaget att Suleyman "Sulan" Sleyman ska bli ersättare. Se till att vara på plats den 15 mars alla som har möjlighet, klockan 18.00 i International School of the Stockholm Region. 

Biljetterna till damernas hemmapremiär den 26 mars, som spelas på tele2 är nu släppta till försäljning. Stort intresse förväntas och siktet är inställt på att slå vårt eget allsvenska rekord på 18 537. Under första dagen såldes hela 2000 plåtar! In och köp! Innan den matchen väntar dock andra gruppspelsmatchen i Svenska cupen när vi tar emot Elitettan-jumbon från förra året, Bollstanäs SK hemma på Kanalplan. 14:00 på lördag är det dags. För herrarnas del är det söndag lunch som ödet i cupen kommer att avgöras. Häcken besöker Tele 2 arena och seger är det enda som gäller för avancemang då vi ligger bakom i målskillnad. Matchrapport kommer när vi närmar oss. 
 

Mattias Eckerman@Eckermanmattias2022-03-02 07:24:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!