Örebro SKs redaktion tippar Superettan

Örebro SKs redaktion tippar Superettan

Nu närmar sig Superettan med stormsteg. Som en uppladdning inför premiären har Per Ohlsjö på Örebro SKs redaktion Svartvitt tippat hur tabellen slutar 2023.

Per Ohlsjö – Örebro SK

Tippa tabellen

  1. Trelleborgs FF
  2. Västerås SK
  3. Östers IF
  4. IK Brage
  5. Örebro SK
  6. Landskrona BoIS
  7. GAIS
  8. Helsingborgs IF
  9. AFC Eskilstuna
  10. Örgryte IS
  11. Skövde AIK
  12. GIF Sundsvall
  13. Östersunds FK (Förutsatt att de kan fullfölja säsongen)
  14. J-Södra IF
  15. Gefle IF
  16. Utsiktens BK
Motivera topp 3
Jag tror att Trelleborg går upp och anledningen är kontinuiteten i truppen med smarta nyförvärv, bra bänk och en potentiell skyttekung i Mortensen kombinerat med kaoset i andra föreningar. Det smärtar mig att säga det men Västerås ser ut att ha något spännande på gång och med Jabir Ali i laget som ersättare till Granath så tror jag att det kan gå riktigt bra för gurkorna i år, för bra. På tredje plats hittar vi återigen Östers IF och samma anledning för Trelleborg gäller här men jag ser inte att de har samma skyttekung som andra lag har även om Adam Bergmark Wiberg ser spännande ut.

Motivera botten 3
I botten hittar vi Utsiktens BK och det är helt enkelt för att jag tycker alla andra lag ser starkare ut i år och jag tror verkligheten kommer ikapp Göteborgs sjunde populäraste lag helt enkelt.
De som åker ut tillsammans med Utsiktens BK tror jag blir Gefle IF men bottenfyran är huggen som stucken och J-Södra hade också kunnat ta den platsen eller Östersund som mycket väl kan konka innan säsongen är över.

Motivera Örebro SKs placering
Vi har, precis som många andra, något spännande på gång i år med ett lag som skakade Djurgården i cupen och besegrade såväl allsvenska BP som seriekonkurrenten Landskrona på bortaplan. Med ett yngre och mer hungrigt lag som är villiga att göra och genomföra jobbet utan boll, till skillnad från förra året, så tror jag vi kan kan ta en femteplats. En rätt oerfaren och blandad bänk tillsammans med en rad nyckelspelare med utgående kontrakt gör att jag inte tror att vi kommer högre än femteplats samtidigt som jag tror att om Giffarna och Hiffarna hade mått bättre så hade de de tagit placeringarna ovanför oss. 

SVENSKAFANS.COM2023-04-01 12:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans