Gamla Ullevi, 2019-09-14 13:30

Örgryte - Trelleborg
0 - 1

Örgryte - TFF 0-1

Örgryte - TFF 0-1

TFF följde upp segern senast hemma mot Västerås med en fin trepoängare borta mot Örgryte. Matchens enda mål inprickades av Fatawu Safiu i den första halvleken.

Innan matchen mot Örgryte hade det varit ett välbehövligt uppehåll i Superettan. Ett uppehåll som manager Peter Swärdh kommenterade så här:
”- Ett uppehåll med bra återhämtning, men vi har också jobbat vidare med vårt spel och stärkt oss i struktur.”
 
En bra återhämtning vet alla vad det är, och att jobba vidare med sitt spel är inte heller helt främmande (tänk karaktären Ross Geller i serien ”Vänner” som ägnade en sommar i sin ungdom åt att jobba på sitt sound…), men det där med att stärka sig i struktur var något helt nytt – åtminstone för undertecknad.
 
Men tydligen gjorde det susen för laget att stärka sig i struktur. TFF inte bara vann matchen på bortaplan, man stod dessutom för en överlag stark insats. Särskilt första halvlek var riktigt bra.
 
Örgryte var givetvis inte ofarliga, men dålig skärpa i avsluten i kombination med ett duktigt TFF-försvar möjliggjorde att trelleborgarna kunde hålla nollan på bortaplan för tredje gången i år.
 
Matchens enda mål föranleddes av en fin prestation av bland andra Oscar Johansson, en spelare som kanske inte riktigt ännu visat varför han värvades som poängspelare inför den allsvenska säsongen förra året. Men mot Örgryte var han bra och förarbetet fram till 0-1-målet var riktigt bra. Målet i sig sattes av Fatawu Safiu som behärskat sköt in bollen välplacerat intill stolpen.
 
Fatawu Safiu har nu gjort två matchvinnande mål på två matcher. En fint facit och han får gärna fortsätta (att göra mål) i TFF-tröjan.
 
Som supporter kan man inte vara något annat än väldigt nöjd med tre poäng på bortaplan och en hållen nolla. Jag hoppas att det ger extra råg i ryggen på spelarna inför serieavslutningen.
 
Med ryggarna fulla av spannmål och stärkta strukturer är det dags att åka till Halmstad i helgen som kommer för att utkräva revansch för den tråkiga 0-1-förlusten hemma på Vångavallen i våras.
 
Kan Swärdhs mannar knipa sin tredje raka seger, varav två raka på bortaplan, ser jag nästan mer fram emot att läsa den gode Peters citat dagen efter än att titta i tabellen...
 

Magnus Palm2019-09-19 21:26:44
Author

Fler artiklar om Trelleborg