Lagbanner
Fem punkter från vallen

Fem punkter från vallen

Svartvitts Karl Hoffner provar ett nytt koncept. Nämligen att skriva om fem punkter om saker som hänt, olika tankar och funderingar. Jag kommer utgå till viss del från era diskussioner i forumet.

1. Resultaten
Det börjar bli roligt att vara ÖSK supporter igen. På de senaste fem matcherna har ÖSK två vinster, två oavgjorda och en förlust. Det är ett väldigt bra facit med tanke på hur det har sett ut. Spelet har sett mindre bra ut men poängen har ändå trillat in. Det har varit mer defensivt och mer grisigt. Vilket har gett resultat. Senaste matchen var kanske den bästa den här säsongen från ÖSK. Ett mer offensivt tänk samtidigt som defensiven var stabil. Mer sånt tack!

2. Järdler
I forumet har det diskuteras högt och lågt om Järdlers framtid. De flesta verkar tycka att det är dags att sparka Järdler. Även om resultaten och spelet blivit bättre de senaste matcherna måste man titta tillbaka på hela hans tid i ÖSK. Det har inte varit bra nog. Samtidigt är det några som yttrar åsikten att det är bättre att behålla honom, utveckla samarbetet med Axén och få in en bra sportchef istället. Pengarna som man skulle lägga på att köpa ut Järdler och anställa en ny tränare skulle man istället kunna lägga på bättre spelare.
Jag förstår båda sidor och känner att jag vill avvakta säsongen ut innan jag tar ställning i frågan.

3. Sportchef
En sportchef ska anställas, vilket borde gjorts innan säsongen startade. Det är ett misslyckande att man inte plockade in någon. Då hade Järdler kunnat fokusera på att vara tränare. Det betyder inte automatiskt att det hade gått bättre men chansen till ett bättre sportsligt resultat hade ökat.
Nu är det förankrat och kommunicerat utåt att det ska in en sportchef. Man har en lista på namn och dessutom har man lagt ut en jobbannons där det kommit in flera ansökningar. Med andra ord ser det bra ut. Nu gäller det att man är oerhört noggran så att det blir rätt rekrytering.

4. Axén
Är det nu man ska börja snacka om Axéneffekten? Hur mycket av de senaste resultaten ska tillskrivas Axén? Det man i alla fall kan konstatera är att sedan han kom in har det sakta med säkert blivit bättre. Jag tror många spelare har lyfts av att höra en annan röst. Jag tror även Järdler har mått bra av att få synpunkter från någon kunnig som stått vid sidan om och som kan se detaljer som man kanske inte ser när man är mitt inne i det.

5. Goitom
Sist men inte minst vill jag bara nämna att det är mer eller mindre klart att Henok Goitom kommer lämna AIK efter säsongen. Han har varit assisterande tränare till en mängd olika huvudtränare i AIK och gjort det bra när han fått chansen som interim. Nu sägs det att han vill ha ett uppdrag som huvudtränare och enligt trovärdiga rykten sägs han ha erbjudit sina tjänster till ÖSK. Jag tror att han skulle passa perfekt i ÖSK. En klubb i Superettan som har ambitioner borde vara en bra nivå för Henok. Och en tränare som är up and coming med en mängd erfarenhet både som spelare och assisterande tränare borde passa perfekt för ÖSK. Att han dessutom är väldigt omtyckt av spelarna visar att han är en bra person och en duktig tränare. Jag tror det skulle vara en match made in heaven.  

Kommentera gärna om ni vill ha mer av "Fem punkter från vallen".

Karl Hoffner2024-09-30 12:31:27
Author

Fler artiklar om Örebro