Lagbanner
Frälste ÖSK med frisparkskanon – Besara fokuserar på nya triumfer: ”Är aldrig nöjd”
Nahir Besara (t.h) jagar ytterligare mål och poäng.

Frälste ÖSK med frisparkskanon – Besara fokuserar på nya triumfer: ”Är aldrig nöjd”

Nahir Besara klev fram och skruvade in en tjusig frispark när det behövdes som mest mot Mjällby. Men den återvändande mittfältaren vill mycket mer. Stjärnans plan är nu att leda ÖSK till andra segern på tre dagar. ”Vi kan bli mycket bättre”, säger han.

Svartvitt på Svenskafans fick en pratstund med Nahir Besara efter hemmamatchen mot Mjällby på måndagskvällen. Den skicklige mittfältaren, som av många supportrar betraktas som en nyckelspelare i årets upplaga av ÖSK, spelade en central roll i mötet.

ÖSK fick en tuff start efter det att Jack Lahne orsakat en straff som sedermera renderade i att David ”Löken” Löfquist kunde ge Blekingelaget ledningen med 1–0. Det tidiga underläget fick dock inte Nahir Besara att misströsta.

– Sanningen är att jag aldrig var orolig då jag vet att vi är bra. Även om de ficj en straff så visste jag att vi kunde vända matchen, så jag trodde på det. När vi får ett tidigt mål emot oss kan vi välja att vika ner oss eller att visa karaktär. Jag tycker att vi visade karaktär som lyckades vända underläget till vinst.

Nahir Besara var en stark bidragande faktor bakom händelseutvecklingen. I matchminut 52 slog han elegent in en frispark som innebar att ÖSK tog ledningen med 2–1.

– Det var skönt att sätta dit frisparken då jag tränat mycket på att slå dem. Jag såg att målvakten (Marko Johansson reds. anm.) stod långt ut mot sin vänstra stolpe. Jag försökte bara få den över muren. Jag visste att den i så fall skulle gå in då det var för långt för honom att hinna dit.

En lägre utgångsposition

29-åringen har under säsongsinledningen mestadels figurerat i en roll som släpande anfallare, men fick, i likhet med matchen mot Varberg och i andra halvlek mot Norrköping nyligen, spela centralt på mittfältet. Nahir Besara ger sin syn på den nya rollen.

– Jag får mer boll och kan därmed styra spelet och speluppbyggnaden på ett annat sätt än jag är van vid. Jag brukar kalla positionen för ”Nordin-rollen” och att jag vikarierar i den. De som kan spela på den positionen är Mårten (Johan Mårtensson reds. anm.) och Nordin (Gerzic). I och med att de inte var redo att starta fick jag vikariera i den. Förmodligen kommer jag att spela högre upp i planen när de är redo att starta.

Fysiska statusen

Nahir Besara har, trots sin stora betydelse i laget, inlett ett par matcher på bänken på senare tid. Rykten gick gällande att han var en av spelarna som påvisade sjukdomssymtom inför matchen mot Sirius då han närvarat sporadiskt på träningarna. Han tydliggör dock att inte så var fallet.

– Jag var inte sjuk inför matchen mot Sirius. Jag har stundtals varit ledig av personliga skäl. Med anledning av det startade jag inte mot Sirius och Norrköping då jag inte hade tränat ordentligt. Men nu känner jag mig i okej form.

Saker att ta med sig – och att utveckla

Allsvenskan är inne i ett skede med oerhört tätt matchande och redan på torsdagen spelar ÖSK mot Helsingborg på Olympia.

När Nahir Besara summerar 3–1-segern över Mjällby och blickar fram emot den stundande utmaningen är han på det klara med att det trots en väl genomförd insats finns detaljer att förbättra. 

– Jag är aldrig helt nöjd. Vi kunde ha gjort fler mål. Vi gjorde förvisso tre mål mot Mjällby men vi kunde ha gjort sex. Försvaret var bra som vanligt. Hela laget försvarade bra, men vi kunde som sagt haft bättre skärpa offensivt, understryker Södertäljesonen, och fortsätter:

– Det var rätt spelare som fick göra mål med tanke på att Jake (Larsson) och Erik (Björndahl) blev målskyttar. Nu är de igång med målskyttet och jag blev jätteglad att just de två fick göra mål. Nu är det bara att hoppas att det rullar på för dem.

Vad gäller det täta matchandet är det inget som han räds det minsta.

– Det är tajt just nu, men det gör inget. Det är mycket roligare att spela matcher än att träna, betonar Nahir Besara.

Elias Tinfors2020-07-22 15:26:42

Fler artiklar om Örebro