Lagbanner
Rimnersvallen, 2024-09-23 19:00

Oddevold - Örebro
0 - 0

IK Oddevold - Örebro SK 0-0: Effektivt sömnpiller

IK Oddevold - Örebro SK 0-0: Effektivt sömnpiller

ÖSK åkte till Uddevalla för att möta Oddevold på ett halkigt Rimnersvallen och resultatet blev en seg affär där Malte fick visa varför han kanske är årets spelare i ÖSK.

Om någon av mina läsare höll sig vaken under matchen får ni gärna berätta vad som hände i matchen från ungefär 25-minutersstrecket då jag somnade. Bäst beskrivning av matchen får en mazarin hemskickad till sig.

Skämt åsido,
ÖSK kom till Uddevalla med samma formation och en något annorlunda taktik, antar jag då de inte mötte Sandviken. Men taktiker, formationer och allt annat gjorde ingen riktig skillnad igår då ÖSK inte fick till ett enda skott på mål, mot Oddevold. Visst, vi kan prata om att ÖSK är gräsliga på bortaplan och att det var naturgräs som var mer natur än gräs men ÖSK hade kunnat göra det så mycket bättre framåt. Då det inte gick bra för ÖSK framåt fick vi svartvita istället se en "solid" defensiv insats av en till början något skakig defensiv med Hansemon som hoppade in istället för McCue. Det ska dock sägas att för de av oss som föredrar offensiv fotboll, fart och flärd så är solida defensiva insatser inte det mest underhållande, se inledande stycke. Om vi ska prata om själva matchen utöver ett par enstaka, löst sammanhängade tankar, så hade vi svårt att skapa något då laget såg ut att spela på en plan som var ungefär 300 meter lång. Det var så det kändes iallafall då avståndet mellan lagdelarna och spelarna var otroligt stora. Oddevold å andra sidan kan sin plan och vet hur man ska göra för att inte halka framför avbytarbänkarna och lyckades skapa ett gäng chanser men Malte stod pall för varenda en. Förläng så fort kontraktet är säkrat (peppar peppar, ta i trä).

Här är matchens tre bästa spelare i ingen särskild ordning:
1. Malte Påhlsson

Stod pall när Oddevold väl skapade något.
2. Theodor Hansemon
Kontroversiellt, jag vet men han spelade upp sig och gjorde ett par viktiga brytningar.
3. Valgeir Valgeirsson
Slet på bra på sin kant och tog många bra beslut.

En poäng på bortaplan är en bra start och vi fortsätter kriga, det märker man, för även om inga vettiga chanser skapades så slet spelarna hårt. Nu väntar Landskrona hemma på lördag och det kommer vara en otroligt viktig match för båda parter. Landskrona som spelar skånederby ikväll mot toppjagande Helsingborg måste komma igång igen för att hålla den allsvenska platsen vid liv, om de inte vill gå Utsiktens öde till mötes. Jag måste medge att jag gillar att ÖSK har börjat spela lite mer på hjärta och instinkt, det börjar se ut som att laget spelar efter våra klubbord "stolthet, hjärta och passion" även om det är en bit kvar tills vi kan säga att de fullkomligen lever upp till dessa ord. ÖSK måste fortsätta på det inslagna spåret nu, oavsett om de spelar hemma eller borta och oavsett om det är ett topplag eller bottenkonkurrent de möter.

Om vi fortsätter kriga på detta, något underhållningsfria sätt, så kommer vi ha vår superettanexistens i egna händer.

Per Ohlsjö2024-09-24 11:07:00
Author

Fler artiklar om Örebro