Lagbanner
Behrn Arena, 2024-09-18 19:00

Örebro - Sandvikens IF

Inför Örebro SK - Sandvikens IF: Motivationen att vinna

Inför Örebro SK - Sandvikens IF: Motivationen att vinna

ÖSK vänder hemåt efter den tunga förlusten mot Trelleborg borta och möter ett för dagen högt flygande Sandviken som ligger på kvalplats uppåt. Kan ÖSK lämna sin kvalplats nedåt eller kommer man sjunka djupare efter att röken lagt sig mot Sandviken?

Ännu en dag, ännu en måstematch för ÖSK. Är det den tionde för året? Nionde? Oklart vilken men ÖSK borde ha blivit vana nu och därför borde resultatet bli därefter. Men det är ÖSK vi pratar om och vi vet aldrig vart vi har dem så bäst att inte spekulera alltför mycket i hur de kommer ta sig an denna match, det lämnar vi till den senare delen av denna rapport. Därför tar vi och fokuserar på motståndaren, Sandviken. SIF som de kallas har en finfin säsong bakom sig och de inledde säsongen, som vi alla tyvärr minns, med att slå oss i sin hemmapremiär och sedan dess har de seglat vidare och till och med tagit till luften då de flyger så högt. I nuläget finner man nykomlingen(!) Sandviken på kvalplats, blott fem poäng bakom Degen på den andra uppflyttningsplatsen till allsvenskan. Sandvikens egna supportrar såg inte det komma utan trodde nog att de skulle ligga på kvalplats nedåt men istället ligger de på kvalplats i motsatt riktning. Och deras spelschema (vår match inkluderad) ser inte så pjåkig ut. Faktum är att skulle Sandviken vinna mot oss, gud förbjude detta, så väntar Degerfors hemma i omgången efter det. De kan potentiellt hämta ikapp och täppa till gapet till två poäng mot sina rödvita brukskusiner från Värmland. Dock gäller det att de fortsätter på den inslagna vägen och den är högintensiv och offensivt lagd vilket reflekteras i att de har gjort 38 mål på 22 omgångar men samtidigt också släppt in 27 mål, näst flest mål framåt av alla lag och flest insläppta mål utav lagen i topp sex.

Vilka är det då som gör målen för Sandviken? Jo, följande spelare ska vi se upp med:
#29 Calvin Kabuye

AIK-förvärvet har stått för sex av deras mål.

#15 John Junior Igbarumah
Har stått för sju av målen.

#18 James Kirby
Engelsmannen har stått för sex av målen.

Det tar ett tag för oss supportrar att smälta förluster, för vissa tar det lite längre tid än andra. För mig tar det en dag, oftast efter att rapporten är skriven, då släpper jag matchen. Men hur lång tid tar det för spelare? Hur länge sitter en förlust kvar hos dem? Hur påverkar det ett lag? Svårt att säga men kanske finns det en anledning till att vi anlitade en idrottspsykolog när vi spelade i allsvenskan, för just denna anledning. Kan det vara så att Axén ska hjälpa till med detta? För om ni frågar mig kan det behövas och framförallt för de yngre spelarna. I skrivande stund får det mig att tänka på vikten av att ha bredd i laget och en bra mix av ålder på alla positioner och kanske är det därför Kroon exempelvis fått träna som vänsterback. Björnstad får se mycket action på sin kant, både framåt och bakåt och även om han är ung blir han nog sliten och kanske är det bra för honom att stå över en match i detta täta spelschema. Men Kroon som vänsterback? Det är ett vågat experiment, minst sagt och insatsen mot ett högintensivt Sandviken är hög och frågan är vad vi får ut av det, om det slår väl ut? Vi vet nog alla vad vi får om det inte slår väl ut. Men någon gång antar jag att man som lag måste börja prova något nytt när det som finns uppenbarligen inte fungerar tillräckligt väl för att generera vinster och poäng i kritiska lägen. Som ett sista inlägg i denna fråga är det nog bra att Björnstad får lite konkurrens, kanske kan det få han att skärpa till sig lite.

På tal om spelare som behöver konkurrens; vad tillför Mohammed Saied i nuläget? Varför insisterar vi på att använda honom på en av de offensiva positionerna när han garanterat skulle göra ett bättre jobb på det centrala mittfältet? Frågor, många frågor men så få svar. En till fråga, bara för att, varför spela med tre mittbackar när det blir en hönsgård av det? Okej, nu får det räcka med retoriska frågor men svaren på dessa frågor är 1. oklart. 2 och 3. Fråga tränaren.

Nej, detta är en svag införrapport, ni får ursäkta mig men det är svårt att skriva införrapporter när det inte hörs så mycket från eller runt laget och klubben. Det händer till synes inte så mycket som enkelt når ut till oss tangentbordskrigare som skriver dessa rapporter. Ska jag säga att det var bättre förr? Det känns som det iallafall, tack vare att ÖSK hade råd att lägga ut sina införvideos på youtube kunde man få en liten hint, en liten aning om hur stämningen var men något sådant har vi inte fått sedan våren 2022. Kanske är det så att stämningen är kass? Att vi har ett omklädningsrum där ingen säger något, ställer krav eller lägger ner 100%. Däremot verkar det som att Sandviken gör det, deras podd "Alltid rött, alltid rätt" har sett deras träningar och talar om den tydliga kravställningen som spelarna får höra och visst kan deras hårda arbete på träningarna reflekteras i frånvaro av spelare på grund av skador men det märks ju även på resultaten. Kolla vart de ligger jämfört med oss. Därför är det inte så förvånande att deras podd har mage att säga att vi är ett division ett lag med Kalle Holmberg, något jag hoppas att Kalle och laget får höra. För om inte pressen utifrån, tränarna och andra runtom laget kan motivera laget till en 100% prestation imorgon så borde ju viljan att ge igen kunna motivera.
Kom ihåg premiären, kom ihåg alla som tvivlar på er och se dem framför er på planen imorgon och spela därefter.
ÖSK, ni vet likaväl som jag att tre poäng är ett måste men spela inte utifrån det, spela utifrån viljan att ta ned dessa högflygande, självgoda Gästriklänningar imorgon. De tre poäng som denna seger skulle generera är blott en välkommen sekundär effekt gentemot den viktigaste, att ta ned Sandviken på jorden och jorden är täckt i konstgjort gräs och ligger på Behrn arena.

Detta verkar bli startelvan imorgon, en 3-5-2 uppställning tyvärr, då jag hatar trebackslinjer:
Yasin - Holmberg
Kroon - Saied - Andersson - Barsoum - Valgeirsson
Bergmark - McCue - Modig
Påhlsson


Matchen börjar 19.00.
Var där och ge ditt stöd, det behövs alltid.

Forza Svartvitt!

 

Per Ohlsjö2024-09-17 20:51:00
Author

Fler artiklar om Örebro