Lagbanner
Intervju med Marcus Birro

Intervju med Marcus Birro

Svartvitts Karl Hoffner har kontaktat några ÖSK profiler för att få reda på hur de ser på årets säsong och på framtiden. Näst på tur är poeten och författaren Marcus Birro som arbetade i klubben 2019.

Följer du ÖSK och i så fall hur följer du ÖSK?
-Efter mitt år i ÖSK 2019 så följer jag givetvis hur det går för klubben. Jag kommer aldrig glömma att det var ÖSK som vågade bryta ny mark och ge mig chansen att skriva och producera annat material för supportrar och nyfikna. Jag ser en del matcher och läser båda er sidan och NA för att hänga med vad som händer. Jag har en öm punkt för både staden Örebro och ÖSK.

Hur ser du på säsongen hittills? Tror du ÖSK håller sig kvar i Superettan?
-Ett lag som har en målskytt som Holmberg klarar sig alltid. Jag är helt säker på att de klarar sig kvar. Ibland har spelet sett bättre ut än resultaten har visat. Det har varit en aning frustrerande. Jag känner Järdler sedan både han och jag var i Mjällby och han är duktig tränare. Ibland har det sett lite för naivt ut. Nu handlar det om att säkra fortsatt spel i Superettan och sedan se över hur man ska agera för att LÅNGSAMT ta kliv framåt.

Hur tycker du spelarna skött sig? Någon som imponerat? Någon som varit en besvikelse?
-Det är fantastiskt att se Kalle Holmberg leverera som han har gjort. Det är allsvensk klass på den gubben. Saeid är också ren klass. Besvikelsen har nog i så fall snarare handlat om kollektivet. I vissa matcher har allt för många spelare ibland gått ner i energi och då har man förlorat eller tappat poäng på ett nästan onödigt sätt.

Vad behövs förändras till nästa säsong om ÖSK håller sig kvar? Ska Järdler få vara kvar?
-Det känns som om ÖSK fortfarande lider av att inte vara ett allsvenskt lag. När jag var i klubben talades det om visioner om att man skulle slåss om allsvenska medaljer 2025. Det är som allt det fortfarande kastar en skugga över klubben. Man behöver få känna på allvar att man är en klubb för Superettan och sedan arbeta därifrån. Jag tycker väldigt mycket om Järdler men kanske kan det vara läge med en ny inriktning, Men då MÅSTE man FÖRST bestämma vart man vill gå och varför man vill gå dit.

Tack Marcus Birro för en trevlig intervju!

Karl Hoffner2024-09-27 11:16:00
Author

Fler artiklar om Örebro