Lagbanner
Räddade traditionen – siktar på sexsiffrigt belopp till ÖSK: ”Över alla förväntningar”
KSÖ:s Gustav Aldevik och Erik Eriksson intervjuar ÖSK-spelaren David Seger i samband med supportergruppens lyckade uppesittarkväll.

Räddade traditionen – siktar på sexsiffrigt belopp till ÖSK: ”Över alla förväntningar”

När Örebro SK valde att ställa in sin omtyckta uppesittarkväll slog en supportergrupp sina kloka huvuden ihop och såg till att arrangemanget ändå blev av. Och vilken fullträff det blev. Tusentals personer följde livesändningen och totalt har nära 90 000 kronor samlats in till klubben. ”Ett otroligt engagemang”, säger Victor Spraak, en i gänget i Kronblom Support som fixade eventet.

I det rådande läget med en ökande smittspridning av covid-19 och allt hårdare restriktioner beslutade sig Örebro SK för att inte genomföra någon uppesittarkväll 2020. 

Då handlade profilstarka KSÖ, Kronblom Support, snabbt. Supportergruppen styrde snabbt ihop en egen uppesittarkväll som ägde rum i nästan hela fem timmar på lördagskvällen och som har setts av snart 2 000 personer i någon form på Youtube.

Victor Spraak, en av förgrundsfigurerna i KSÖ, förklarar bakgrunden till det lyckade arrangemanget. 

– Vi kände att vi ville ge supportrarna en julgåva samtidigt som vi fick chansen att få in lite pengar till klubben, säger han. 

Både KSÖ och privatpersoner bidrog med använda matchtröjor och andra svartvita samlarobjekt som gick att buda på under programmets gång medan officiella supporterklubben Kubanerna passade på att skänka alla intäkter från sitt merchandiseutbud som såldes under programmets gång till ÖSK. 

På gästlistan återfanns bland andra ÖSK:s vd Simon Åström och manager Axel Kjäll, succévärvningen David Seger, det nya damlagets lagledare Jonas Ask, tidigare favoriten John Alvbåge och representanter från de olika supportergrupperna.

– Det var ett otroligt stöd från tittarna och gästerna levererade på topp, konstaterar Victor Spraak. 

Klirr i kassan

Det kom att bli budstrid på de olika prylarna som fanns tillgängliga och även swishinsamlingen gick varm. När Svartvitt på Svenskafans pratar med Victor Spraak på söndagseftermiddagen berättar att han runt 87 500 kronor har kommit in. 

– Men det tickar på hela tiden. Det går fortfarande att swisha till och med lördag. Målet är att vi ska över 100 000 kronor. 

Enorma ÖSK-hjärtat Erik Wärlegårds auktion pågår dessutom fram till 14.00 på julafton på torsdag, understryker Victor Spraak. Det ledande budet är för tillfället värt 25 000 kronor.

I potten finns en exklusiv spelning med artisten tillika Svartvita i Stockholms Johannes Räihä med ovan nämnde Wärlegård och världskända Millencolins gitarrist Erik Ohlsson bakom dj-spakarna i anslutning till en hemmamatch 2021 och merchandise med både ÖSK- och Millencolin-koppling. 

Victor Spraak är väldigt tillfreds med det jobb som gänget i KSÖ, där Erik Eriksson, Gustav Aldevik och han själv agerade programledare, gjort i samband med uppesittarkvällen. Men han är även mycket noga att lyfta fram gemenskapen som utvecklades i tv-sofforna. 

– Otroligt kul att så många ville kolla och interaktionen på Twitter var magisk. Supportrarna gjorde verkligen detta tillsammans. 

Swisha till Kronblom Supports insamling på 076-0655854 eller buda på Erik Wärlegårds auktion genom att kontakta honom eller KSÖ på Twitter. 

Här kan du se uppesittarkvällen i efterhand
 

David Flatbacke-Karlsson@Daavvvvee2020-12-20 22:35:00
Author

Fler artiklar om Örebro