Lagbanner
Visma Arena, Växjö, 2024-09-18 19:00

Öster - Trelleborg
4 - 1

Inför Öster - Trelleborg
Daniel Ljung gjorde hattrick senast Öster mötte skånelaget.

Inför Öster - Trelleborg

Idag möter Öster Trelleborg på Visma Arena med avspark kl. 19.00.

Det har blivit dags för en tuff match på Visma Arena när formstarka skånelaget kommer på besök. Trelleborg kommer göra allt för att fortsätta på vinnarspåret medan Öster vill börja vinna matcher igen.

Och just vinna matcher har Öster haft väldigt svårt med. Nu har man en vinst på sina sju senaste matcher och har verkligen hamnat i en formsvacka. Det är normalt att lag får en svacka under en säsong men att det blivit så här långt var inte väntat. Och ju senare man kommer ur den desto svårare är det att vara med i racet om allsvenska platserna. 

Många supportrar tror fortfarande det är möjligt att Öster går upp. Men det finns även de som tror det är kört. Rent matematiskt är det absolut inte kört. Men prestations och resultatsmässigt är det mindre som talar för uppflyttning. Ytterligare till detta har sportchefen lämnat samtidigt som Vladimir Rodic har blivit av med kaptensbindeln. Det måste bli lugnt utanför plan för att laget ska kunna prestera på plan.

Vidare vill jag mena att dagens match blir främst viktig för supportrarna. De som kommer och stöttar laget på plats har gjort sig förtjäna av att få fira en vinst. Det finns ingen bättre känsla än att lämna Visma Arena med ett leende på läpparna. 

Hur lär Östers startelva se ut? Eftersom Petar Petrovic saknas tror jag Vladimir Rodic ersätter hans position. Detta då Martin Foyston nämnde att han hade en av sina bästa träningar under veckan. Jag tror också att Lukas Bergqvist återvänder till elvan på bekostnad av Theodor Johansson. Detta enligt följande formation:

Robin Wallinder
Tatu Varmanen - Ivan Kricak - Mattis Adolfsson - Lukas Bergqvist
Kevin Höög Jansson - David Seger
Adam Bergmark Wiberg - Daniel Ljung - Vladimir Rodic
Alibek Aliev


Väl mött på Visma Arena!


 

Stefan Pavlovic Susastefan99.susa@gmail.com2024-09-18 09:29:00
Author

Fler artiklar om Öster