Lagbanner
NP3 Arena, 2024-09-23 19:00

Sundsvall - Öster

Inför Sundsvall - Öster
Får Alibek Aliev göra ett hattrick mot Sundsvall denna gång?

Inför Sundsvall - Öster

Imorgon möter Öster Sundsvall på NP3 Arena med avspark kl. 19.00.

Det har blivit dags för ännu en match uppe i norr när Öster ska kämpa om andra raka vinsten. Det var en härlig onsdagskväll i Växjö när ÖIF tog tre tunga poäng mot formstarka Trelleborg. En stark insats från samtliga lagdelar. Speciellt skönt för Alibek Aliev att komma igång igen efter sin måltorka. Och det var han som gjorde båda målen för Öster mot Sundsvall i Växjö.

Det kommer vara viktigt att bygga en vinsttrend för att kunna hänga med i toppen resten av säsongen. Öster har haft turen att andra lag presterat sämre som gjort att ÖIF ligger på en tredje plats. Men som vi vet vid det här laget så kan man inte leva på andra lags resultat. Det märkte vi inte minst efter 4-0 vinsten mot Sundsvall förra året där ett GAIS mål kunde vara skillnad mellan kvalplats och fjärdeplats. GAIS förlorade och Öster blev fyra.

Därför är det viktigt att Öster inte fortsätter vara ojämna utan hittar en stabilitet i sitt spel. Kunna följa upp en vinst med en ny vinst och inte förlora. Det har genomgående varit Östers största problem. När man väl vunnit matcher på raken har streaken tagit slut för fort. Den längsta i år låg på tre raka vinster (ÖIF-HIF 4-0, TFF-ÖIF 1-4 och ÖIF-GIF 2-0). Efter detta följde man upp med en förlust mot Helsingborg. Den här ojämnheten behöver städas av för att Öster ska nå Allsvenskan.

Nästkommande motståndare Sundsvall kommer även de kämpa om andra raka segern efter sin senaste vinst mot Östersund. Hur lär Öster ställa upp i denna match? Alla spelare förutom Petar Petrovic och Thórri Mar Thórisson är tillgängliga för spel enligt Östers hemsida. Eftersom Öster vann sin senaste match räknar jag med samma startelva mot Sundsvall. Denna enligt följande formation:

Robin Wallinder
Tatu Varmanen - Ivan Kricak - Mattis Adolfsson - Lukas Bergqvist
Kevin Höög Jansson - David Seger
Adam Bergmark Wiberg - Albin Mörfelt - Daniel Ljung
Alibek Aliev


Mot tre nya poäng!

Stefan Pavlovic Susastefan99.susa@gmail.com2024-09-22 20:11:44
Author

Fler artiklar om Öster