Lagbanner
Östers All Star lag: "Älskvärd person i föreningen"

Östers All Star lag: "Älskvärd person i föreningen"

Sedan jag började följa Öster sommaren 2021 har det varit mycket in och ut vad gäller spelare. Men vissa spelare som har utmärkt sig har lämnat medan andra är kvar. Jag ska härmed göra Östers bästa startelva sedan jag började följa laget.

Jag ska göra detta enligt en 4-3-3 formation.

MÅLVAKT: Robin Wallinder. Robin gör ofta solida insatser och sprider ett lugn på plan. Har en hög lägstanivå och gör de räddningar han ska ta. Han har inte samma höga högstanivå som Miloje Prekovic hade men inte heller lika låg lägstanivå som Mathias Nilsson eller Victor Stulic. Det Robin behöver för att bli ännu bättre är spelet med fötterna.

HÖGERBACK: Mattias Pavic. Jämt skägg mellan honom och Tatu Varmanen men tycker ändå att Mattias imponerade mer när han spelade. Han var bättre offensivt med en fin frisparksfot. Fick spela på olika positioner i Öster. Både som ytter, mittfältare, högerback, vänsterback och möjligen någon mer. 

MITTBACK: Ivan Kricak. Mittbacken i Öster med högst högstanivå och lägstanivå. Den bästa mittbacken jag sett prestera i Öster och har stor pondus på plan. Man undrar stundtals hur han kan spela i Superettan när han lika gärna hade kunnat prestera i ett allsvenskt lag. 

MITTBACK: John Stenberg. En trygg mittback som utmärkte sig med sin fina vänsterfot. Genom sina crossbollar och passningsskicklighet stöttade han Östers offensiv. Även om våren 2023 inte blev helt lyckad väger 2021 och 2022 tungt.

VÄNSTERBACK: Lukas Bergqvist. Det snackas om honom som nästa stora försäljning och fortsätter han prestera kan han sticka redan efter jul. Han har ett bra driv med bollen och gjort många poäng med sin vänsterfot. Lukas har varit given i startelvan sen han kommit hit och kommer för första gången på länge missa en match på grund av avstängning.

DEFENSIV MITTFÄLTARE: Manasse Kusu. Superettans bästa mittfältare när han är som bäst men när han inte har dagen kan han se ut som en division 1 spelare. Den här blandningen av högt och lågt i prestationer utspeglar sig framförallt 2023 och våren 2024. 2022 var en kanonsäsong av honom där han allt som oftast var en stjärna på plan. Utsågs samma år till Östers bästa spelare och även om inte efterföljande år blev som man hade hoppats på är han trots allt given på denna lista.

CENTRAL MITTFÄLTARE: Marc Rochester Sörensen. Lämnade Östers IF 2022 och var en bra Superettan spelare under sin tid i klubben. Han hade inte dessa toppar som vi sett hos andra spelare men han bidrog alltid på plan. Oavsett om det var med energi, mål eller assist. Vi minns hans fina straffsäkerhet där han var träffsäker. Spelade främst som "tia" och "åtta" i Öster

CENTRAL MITTFÄLTARE: David Seger. David bröt sitt kontrakt med Örebro i hopp om allsvenskt spel men valde istället att skriva på för Öster. Även om han inte är en kontinuerlig poängspelare så sänder han en trygghet på plan. Han har en fin bollbehandling och passningsfot. Exakt en sådan spelare som Öster behöver i sitt lag för att vinna matcher.

HÖGERYTTER: Vladimir Rodic. Med sin långa erfarenhet av spel i högre liga var det en profilstark spelare som kom till Öster 2022. Och han blev den spelare man hade hoppats han skulle bli. 3+10 2022 och 5+9 2023 i gjorda poäng är ett starkt facit. 2024 har än så länge blivit mindre lyckat för honom där han står på 4+0 efter 21 matcher. Han har varit in och ut ur startelvan och även om han har kontrakt nästa år (om det inte är option) är det inget som säger att han definitivt stannar. 

ANFALLARE: Jesper Westermark. Efter att inte varit given i startelvan 2021 fick han betydligt mer speltid 2022 efter att Nicolas Mortensen lämnade. Nio mål av Jesper 2022 där en tredjedel av dem kom i 4-1 segern mot BP. Han var en härlig person i laget med bra attityd och energi. En älskvärd person i föreningen. 2023 överraskade han oss alla med att bli en målmaskin där han till slut vann skytteligan på 17 gjorda mål. Jesper mäktade totalt med 34 mål och 9 assist på 83 matcher i Öster.

VÄNSTERYTTER: Adam Bergmark Wiberg. En viktig kugge i offensiven där han är jobbig att möta för motståndarna. Med sin fina teknik och högerfot har han levererat många mål och assist. Med sin snabbhet driver han upp anfall och hitta ytor för sig själv och sina medspelare. Har haft en tyngre säsong detta år där han inte fått den utdelning poängmässigt som hade önskats.

Stefan Pavlovic Susastefan99.susa@gmail.com2024-09-11 20:58:00
Author

Fler artiklar om Öster