Spelarbetyg: "Klinisk i huvudspelet"

Spelarbetyg efter Öster - Trelleborg 4-1 18/9.

Betyg ges till de som spelat minst 30 min.

GODKÄNDA:

Alibek Aliev (ut 70´) var duktig i huvudspelet men hade svårt att utnyttja flera av de kontringar Öster fick. Gjorde 3-1 målet efter ett fint anfallsspel.

Lukas Bergqvist (ut 89´) var tillbaka och gjorde det bra både offensivt och defensivt. Han gjorde en okej match utan att sticka ut.

Kevin Höög Jansson hade ett fint passningsspel även om han gjorde bort sig någon gång i defensiven. Har ett fint huvudspel där han vinner nickduellerna.

Daniel Ljung hade det svårt en mot en i första halvlek där det märktes att han är mer av en central mittfältare. Gjorde det bättre i andra halvlek när Öster anföll mycket på vänsterkanten.

Albin Mörfelt (ut 46´) (+) stod för ett snyggt mål när han snodde bollen från ett felpass. Han var aktiv i offensiven där han blev mer involverad i spelet som “tia/åtta”.

Niklas Söderberg (in 46´) (+) var tillbaka i spel och var väldigt hungrig att bevisa sig. Han visade på en god bollkontroll och en fin passningsfot.

Tatu Varmanen (ut 70´) hade det något svårt defensivt men var bättre i offensiv väg. Utgick med eventuell känning.

VÄL GODKÄNDA:

Mattis Adolfsson (ut 83´) var klinisk i huvudspelet och stod upp bra mot Trelleborgs mittbackar. Han visade på ett gott samarbete med sin mittbackskollega Ivan Kricak.

Adam Bergmark Wiberg tog löpningar och var snabb i spelet. Stängde matchen med sitt 4-1 mål och assisterade till Alibek Alievs 3-1 mål.

Ivan Kricak gjorde det viktiga 1-0 målet på hörna samtidigt som Öster var i en bra period. Han gjorde viktiga undanrensingar och visade på fint huvudspel.

David Seger (+) var bra i passningsspelet där han slog fina passningar till sina medspelare. Assisterade till Ivan Kricaks 1-0 mål.

Robin Wallinder släppte in ett mål och hade vid ett tillfälle svårt att hålla i bollen. En farligt läge som kunde lett till mål för motståndarna. Annars var han stabil.