Bragden i Istanbul!

Osannolik kväll i Istanbul när ÖFK med dunder och brak slår ut storlaget Galatasaray ur Europa League-kvalet.

Sotte, Keita, Bachirou, Nouri, Ghoddos. Där har vi några av planens absolut vassaste aktörer igår. På en arena där lag som Real Madrid, Man United och Inter åkt hem med svansen mellan benen.
En knivskarp matchplan, och ett lika vasst utförande.
Det var tydligt att ÖFK gick in för att försvara och försöka hålla tätt. Vi skrev i införrapporten att första 15-20 minuterna skulle bli oerhört viktiga, och utan några som helst problem lyckades ÖFK hålla tätt.
Hemmalaget visade tidigt tecken på stor frustration och spelade både fult och vårdslöst i många situationer.
Halvleken gick väldigt fort utan att något av lagen skapade några egentliga chanser.
I andra halvlek skruvar Galatasaray upp tempot ytterligare och trycker ner ÖFK djupt mot egen målvakt. Dock är det ÖFK, genom en kontring och försvarsslarv i Galatasaray, som ordnar en straff. Ghoddos fälls av Muslera (som skulle fått sitt andra gula kort) och straffen är given. Fram kliver kapten Brwa (TACK alla DIF-supportrar som lät honom stanna) och placerar in straffen, iskallt. I och med detta krävdes fyra mål från Galatasaray, vilket kändes i stort sett omöjligt. Man lyckas göra 1-1 men det stannar där.

En stor bragd av ÖFK som nu är vidare till nästa rundan, där man möter Fola Esch från Luxemburg. På förhand mycket lättare motstånd än Galatasaray, men så klart kan allt hända.
Nu laddar vi om inför söndagens bortamatch mot Djurgården.