Östersund - PAOK FC
2 - 0

ÖFK-PAOK 2-0 (0-0) Totalt: 3-3
Segerjubel!

Östersunds FK är klara för Europa League! Efter en fantastisk insats av ÖFK inför ett kokande Jämtkraft Arena lyckades man med det man var tvungen till. Att vinna med 2-0. ÖFK fortsätter att skriva historia.

Jamie Hopcutt

ÖFK tog kommandot direkt och genomför en nästintill felfri första halvlek. Det är fart, finess och bra passningsspel när man har bollen och så fort vi tappar bollen sätter man press och vinner tillbaka den. Alla visar en enorm vilja och noggrannhet. Vissa gånger läser PAOK passningsvägarna och inne i straffområdet var det många svartvita som trängdes. Kanske var det därför som det sista lilla saknades, avslut på mål. Lägen fanns men då var försvarare i vägen eller så valde man ytterligare en passning, ibland nästan som om man inte vågade skjuta. Men den känslan har man ganska ofta när ÖFK spelar. Spelövertaget ledde mest till hörnor. Efter 26 minuter kom bästa chansen i första halvlek när Hopcutt får ett bra läge i straffområdet men en försvarare täcker och i andra vågen prövar Brwa Nouri ett skott utifrån strax över. PAOK får inte många chanser, mycket tack vare ett stabilt och aggressivt försvarsspel från ÖFK:s sida. Alaksandar Prijovic är ändå en spelare som är livsfarlig när han får chansen så det var med andan i halsen han får ett läge i minut 38 och skjuter men är då avblåst för offside. Mot slutet av halvleken blir det återigen en situation där men vill ha skott när Fouad Bachirou får chansen men väljer att spela till Hosam Aiesh som också har skottläge men passar. När skottet äntligen kommer från Curtis Edwards är det lite för sent och det blir bara en ny hörna. Hörnan blir en variant där Edwards slår ett inlägg eller skott, lite oklart, som målvakten är nära att backa in. När halvleken är över summeras den med tydligt övertag i all statistik men inte det viktigaste, mål. Känslan var ändå bra inför andra halvlek. Enda gången man blev lite orolig var när PAOK satte hög press på Keita och backlinjen i uppspelsfasen. ÖFK var så pass mycket bättre att det fanns stora möjligheter för två mål i andra halvlek.

Andra halvlek startar liknande som den första. När Hopcutt hoppnickade på en hörna efter 52 minuter trodde man för ett svagt ögonblick att nollan var spräckt men nicken går strax utanför. PAOK börjar nu maska en hel del och lyckades också ta sig in i matchen och skapa lite tryck mot ÖFK:s briljanta försvarspel. Ett försvarsspel som inte tillåter PAOK få så många farliga chanser. Ett par gånger får Aly Keita sträcka ut och rädda till hörna. Tempot fortsätter vara väldigt högt från ÖFK och några smarta och relativt tidiga byten från Graham Potter gör att det kommer in friska snabba ben. Efter en timmes spel kommer Ken Sema in istället för Gabriel Somi som för övrigt varit lysande även han. Sema var lika snabb och duktig som vanligt. Vilken injektion i det bytet! Dennis Widgren kommer in istället för en trött Ronald Mukiibi och nu blev det full fart på vänsterkanten. I minut 70 var det också vänsterkanten som drog på sig flera försvarare och gjorde att Edwards fick skottläge i mitten och sköt via Saman Ghoddos in ledningsmålet. Ghoddos i misstänkt offsideposition vilket gjorde grekerna vansinniga. Stora protester skedde nere vid den assisterande domaren men det kändes också som att de försökte få mer tid att gå. Men 1-0 var dömt och vi var bara ett mål ifrån Europa League! Sju minuter senare får Saman Ghoddos ett skottläge likt det Edwards hade vid 1-0 och klipper till. Den sitter fint intill målvaktens högra stolpe och euforin är total! Strax efter kommer Hopcutt loss och lurar en försvarare och skjuter vid straffområdeslinjen och är faktiskt väldigt nära att göra 3-0 men målvakten räddar. Den sista kvarten med tilläggstid inräknat blir olidlig. Nu blir det helt plötsligt PAOK som jagar ett mål och ÖFK som försöker få tiden att gå. PAOK försöker forcera och det öppnar sig för kontringar för ÖFK. Kontringar som mest används till att döda tid. När klockan närmar sig 90 minuter får PAOK frispark i mycket farligt läge. Men frisparken slås i muren och efter lite studsar hit och dit kan Keita lägga sig på bollen. Fjärdedomaren visar upp 4 tilläggsminuter och eftersom man i Europamatcher tydligen inte låter klockan ticka efter 90 minuter så var det väldigt svårt att veta hur mycket det var kvar, i alla fall i det nervösa tillstånd man var i. PAOK får en sista chans då de sätter fart på högerkanten men Hosam Aiesh springer i kapp och bokstavligen drar ner kantspringare. Solklar varning. En aktion som delade oss ÖFK-supportrar. Strålande eller fullständigt vansinnigt? Syndabock eller hjälte var ändå konsekvensen. Frisparken slås mot bortre stolpen där PAOK-spelare når högst. Keita har följt med och hoppar upp och räddar med bröstet på mållinjen innan han dundrar in i stolpen, på returen nickar de över. Den räddningen gör att vi förlåter honom för straffincidenten nere i Grekland. Det var också det sista som hände. Domaren blåser av och Östersunds FK är klara för gruppspel i Europa League!

Detta kanske var ÖFK:s bästa match någonsin. Det är otroligt svårt att lyfta fram några enstaka spelare men om man ska göra det får det bli så här:

Hosam Aiesh
Jag har gnällt så mycket på honom så nu måste jag verkligen hylla honom istället. De två matcherna han gör mot PAOK är helt sans! I denna match vräktes han ner flera gånger, varje gång studsade han upp och krigade vidare. Han var överallt. Kreativ i offensiven och löpte tillbaka och deltog i defensiven på ett sätt som fick försvararna att se sysslolösa ut. Helt galet vilken match han gör!

Sotirios Papagiannopoulos
Vann varenda duell mot Prijovic. Varenda jäkla duell! Det gick inte att komma förbi Sotte. Samarbetet med Tom Pettersson och de andra var också klockren. Gick efter matchen runt insvept i grekisk flagga.  Den enda greken som startade matchen.

Jobbade och slet hela matchen han med. Klev sedan fram när det behövdes som bäst med sina två sena mål.

Det blev ytterligare en oförglömlig magisk kväll på Jämtkraft Arena. Det tar aldrig slut. Låt det aldrig ta slut.