Lagbanner
Östersund behöver få in 3 miljoner kr – idag
Kommer Östersund kunna fullfölja säsongen?

Östersund behöver få in 3 miljoner kr – idag

Östersunds FK står på ruinens brant. Om klubben inte får in 3 miljoner kronor idag kommer man ansöka om konkurs ikväll, enligt ordföranden Anders Cederberg.

Att Östersunds FK har det kärvt har inte direkt varit en hemlighet. I dagarna har det kommit fram att läget dock är minst sagt direkt akut. ÖFK behöver pengar genast.

Klubbens ordförande Anders Cederberg säger till Fotbollskanalen att klubben måste få in 3 miljoner kronor idag måndag. Annars kommer man ansöka om konkurs ikväll.

Det krisartade läget beror på en skatteskuld som förfaller idag 14 oktober.

”Det är otroligt tråkigt. Jag tycker verkligen att staden ska ha ett elitlag i fotboll. Jag lider med klubben och tycker det är jätte-, jättetråkigt,” säger Anders Cederberg till Fotbollskanalen. Han fortsätter:

”Men vi har inte gett upp. Vi har fortfarande några 'leads' som vi kör på, men det är klart att tidsluckan blir mindre och mindre. Vi kommer fortsätta diskutera med ett par pågående kontakter vi har.”

Vad som händer med Superettan-tabellen och ÖFK:s status i serien om de går i konkurs innan säsongen är färdigspelad är inte helt klart än. Axel Fägerhall på SvFF:s tävlingsavdelning säger till Fotbollskanalen:

”Även om de försätts i konkurs har de möjlighet att fullfölja säsongen, men det blir upp till en eventuell konkursförvaltare att ta beslut om. Så ÖFK kan spela kvar i superettan och eventuellt kvalspel utan sportsliga konsekvenser i år. Däremot kan det bli ett ärende om tvångsnedflyttning till nästa säsong på grund av konkurs.”

För sju år sen spelade den omstridda klubben i Europa League. 2021 åkte Östersund ur Allsvenskan. Klubbens raska resa upp – och ner – igenom det svenska seriesystemet kan ta slut ikväll.

SvenskaFans.com2024-10-14 11:45:00

Fler artiklar om Östersund