Othman El Kabir klar för Djurgården

Othman El Kabir klar för Djurgården

Poängkungen från Superettan, Othman El Kabir, är klar för Djurgården.

Othman El Kabir, lillebror till Moestafa El Kabir, värvas till Djurgården från Superettenklubben AFC United. Mittfältaren har varit en av Superettans bästa spelare under säsongen med sina sex mål och sju assist.

Kontraktet med Djurgården gäller 3,5 år framöver. 24-åringen börjar träna med ”Blåränderna” på lördag och är tillgänglig för spel redan på måndag mot Jönköpings Södra.
– Vi har under en tid fört diskussioner om en omgående övergång för Othman med Athletic som varit mycket samarbetsvilliga och vi är glada att allt nu är klart. Othman har haft en väldigt bra utveckling hos AFC i Superettan och varit starkt bidragande till lagets framgångar. Det är en väldigt skicklig fotbollsspelare som under säsongen utvecklats till en av Superettans mest spännande spelare och han kommer att passa in väldigt bra in i Djurgårdens framtid med sin kreativitet och sina offensiva kvaliteter. Hos oss kommer han kunna fortsätta att utvecklas och gå vidare till spel ute i Europa, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till klubbens hemsida.

”Fått ett väldigt bra första intryck”
Enligt FotbollDirekt var såväl AIK som Hammarby intresserade av mittfältaren. Othman själv är givetvis väldigt nöjd över att gå till Djurgården och att få spela i Allsvenskan.
– Jag är mycket glad för att komma till Djurgården, jag har fått ett väldigt bra första intryck. Jag har följt Djurgården och sett hur spelare i föreningen utvecklats och kommit vidare utomlands och jag ser fram emot att få komma ut till Kaknäs och träna med Pelle Olsson, Anders Johansson och spelarna, säger Othman El Kabir.



Othman El Kabir, som är från Nederländerna, kommer bära nummer 58 vilket är en referens till hans mammas födelseår.

Björn Johnsonbjorn.johnson@svenskafans.com@JohnsonBjorn2016-07-14 16:10:00
Author

Fler artiklar om Djurgården