Otroligt viktig seger och årets 16:e nolla: ”Det var skönt”
La La Aguda!

Otroligt viktig seger och årets 16:e nolla: ”Det var skönt”

Falkenbergs FF besegrade Ariana FC med 1-0 efter segermål av allas vår Godwin Aguda. Nollan var FFF:s 16:e för säsongen. FFF toppar tabellen när tre omgångar återstår.

Det var ett laddat FFF som äntrade planen. Laget skapade en rad målchanser. Exempelvis var Hugo Tilly nära två gånge rom i minut 13. Och precis innan paus gjorde Godwin Aguda regelrätt 1-0. Domarteamet dömde först mål men ändrade sig sedan och blåste bort målet för hands när bollen i själva verket tog i Godwin Agudas mage. FFF skakade dock av sig det snabbt och fortsatte mala på i andra halvlek.
I 58:e minuten serverade Leonardo Farah Shahin Rasmus Andersson ett friläge, men skottet gick en bit över ribban. Fyra minuter senare kom Oskar Lindberg in i spel. I 66:e minuten gjorde Godwin Aguda 1-0 på nytt och denna gången var det inget snack om saken. Han forcerade in en frispark från Lucas Sibelius och det förlösande ledningsmålet var ett faktum. Sedan var Rasmus Andersson, Lucas Sibelius och Leonardo Farah Shahin alla nära att göra 2-0, men det stannade vid 1-0. Ariana skapade en het målchans i 85:e minuten, då nyss inbytte Adam Ingemarson sköt i ribban. FFF, som också bytte in Christoffer Carlsson, Oliver Silverholt och Edvin Christiansson under slutkvarten, tog en blytung seger.

”Chrisse” var nöjd efter slutsignalen.
– Det var skönt. En nolla och jag fick se ett solitt FFF som jobbade och kämpade stenhårt för varandra. Vi hade en del situationer där vi kom till nästanlägen i första halvlek men fick inte riktigt till det på sista tredjedelen. Vi var nära att få någon större chans men fick inte till det helt. Vi fick en hörna i slutet som ledde till ett mål som borde ha blivit godkänt men det blev dock det inte, säger huvudtränaren och fortsätter:
– Det var starkt av laget att fortsätta trumma på i andra halvlek. Det var inte perfekt i alla sekvenser och vi mötte ett bollskickligt Ariana men vi hade ganska bra koll på dem under långa stunder. De har några spetsspelare som Sabriye till vänster och Awad, men nu började han på bänken av någon anledning. Det var Awad som spelade fram Sabriye innan deras stora chans i slutet. Där hade vi inte riktigt koll i backlinjen. Anton kom ut och gjorde sig stor och lyckades få avslutet ovanför mål.
Han såg klara framsteg i FFF:s anfallsspel.
– Vi läste av varandra bättre idag. Vi satte en del direkta bollar på forwards som skapade hörnor och saker i straffområdet. Med mer skarphet i de momenten och avsluten så hade det kunnat bli en ännu bättre fajt utifrån resultat men jag är nöjd med tre poäng och att laget jobbade stenhårt. Det har varit en tuffare period men vi gnuggar vidare. Vi vet att vi fortfarande har saker som vi vill ska explodera. Det är tre matcher kvar och det kommer nu en ny vecka och nya möjligheter att få allt på plats perfekt, säger Christoffer Andersson.
Han är glad över att FFF nu har hållit nollan 16 gånger på 27 matcher.
– Det är två matcher i rad nu. Försvarsspelet har blivit bättre under de senaste veckorna. Lagmässiga saker som ger motståndarna chanser måste man identifiera. Nu tyckte jag att vi fick deras situationer till att bli ganska ofarliga. Sedan kom den chansen i slutet. Någon chans brukar lag alltid få, säger ”Chrisse”.

Han hyllar Godwin Agudas insats som innermittfältare.
– Han är den som verkligen stack ut utifrån bollvinster och aktiviteter. Han är grym på det mesta. Godwin kan springa mycket, han pressar, han vinner boll och läser spelet. Han betyder mycket för det här laget. Han kan användas på olika positioner. Godwin har spelat mycket forward. Där är han duktig och gör ett bra jobb. Nu behövde vi honom på mittfältet. Jag tycker att han och Melker Nilsson sprang mycket, jobbade stenhårt och såg till att vi hade kontroll över matchen på ett bra sätt.
Var det några andra som du tycker stack ut idag?
– Det var ett lagarbete idag. Alla jobbade hårt. Kanterna jobbade stenhårt. ”Leo” och Hugo jobbade hårt där framme. Backlinjen var stabil. Noel nickade undan massor av bollar på rätt jobbiga inspel som kunde blivit farliga. Generellt var det ett lagarbete som jag är nöjd över.

Härnäst väntar Eskilsminne IF på bortaplan nästa söndag. Anmäl er gärna till YWP:s bussresa och stötta laget på plats. Here we go!

RED2024-10-20 23:27:58
Author

Fler artiklar om Falkenberg