Oväntad poäng och oväntad poängräddare

Kylslaget på fredagskvällen när Huddinge IF gästar Hagsätra IP för match mot Rågsveds IF, och spelet värmer sannerligen inte. Jag är rätt tidigt inställd på en 1-0-förlust, matchbilden pekar åt det hållet, och blir glatt överraskad när det vitskrudade gänget lyckas forcera in en boll på tilläggstid och rädda en poäng via slutresultatet 1-1.

I Joacim Corneliussons frånvaro (avstängd efter tre gula) får Marten Al Abdulawi starta som högerytter. Han visar framåtanda tidigt, tar först ett avslut ut hopplöst läge men visar kort därpå att han dragit lärdom av detta när han skickar ett halvhögt inspel mot bortre. Rågsvedsmålvakten fumlar med bollen som dock rensas undan innan det hinner bli riktigt farligt.

Bortser man från dessa positiva glimtar så kan första halvlek beskrivas som ett evigt bollrullande, mest i sidled och bakåt, gärna i lågt tempo. Rågsved har inga större problem, när HIF vid enstaka tillfällen lyckas spela sig förbi en lagdel så spelar felvänd kille bollen tillbaka till backlinjen. Därifrån går bollen ofta ända ner till Alexander Westberg i målet. Maken till kontraproduktiv fotboll har jag sällan sett! Åtminstone inte från ett lag med ambitionen att vinna matchen – det hoppas jag att tanken var.

När Rågsved får låna bollen är de mer direkta i sitt spel. I 7e skaffar de sig en hörna, det blir en variant som ger Kennedy Agboananike skottläge i bortre delen. Shaun Lomas vräker sig fram och blockar till ny hörna. Den boxar Alex undan på ett förtjänstfullt sätt.
Alex hamnar åter i hetluften i 14e när Huddinges backlinje blir överspelad via en boll i planens längdriktning. Alex störtar ur straffområdet och bryter framgångsrikt med en vågad tackling.

Ska det hända något framåt för Huddinge så är det Johan Edeland det handlar om. Och Ruben Lindström. I 23e, stickare från Johan, Ruben rusar, målvakten verkar vara först på bollen när han vräker sig omkull, kontroll på situationen. Domaren har annan åsikt. Blåser straff!
Ruben tar den (vad har hänt med den gamla ”sanningen” att fälld spelare aldrig ska ta straffen?). Lägger den i målvaktshöjd åt vänster. Finns inte en chans att den ska gå in! Målvakten stöter undan.
Där och då känner jag att den här matchen kommer att sluta med 1-0-seger för Rågsved. Ibland är det positivt att ha fel.

Hur tandlösa är Huddinge egentligen under första halvlek? Tjaaaa, några minuter före paussignalen sätter hemmamålvakten sig ner och kallar på medicinsk assistans. Har han drabbats av frostskador, månne?

Halvleken slutar med en jättemöjlighet för Rågsved. Ett lågt inspel från höger släpps igenom, med betoning på släpps. HIF-försvaret väljer att inte rensa, Kennedy Agboananike får läge att avsluta, siktar mot bortre krysset. Inte alls långt borta.

Samuel Edgren in efter paus när Noah Strand har skadekänning. Något måste ha sagts i omklädningsrummet ty det är ett mer rörligt HIF när spelet sätts igång. Johan skapar skottläge åt Shaun, målvakten räddar. Nytt avslut nästan direkt efter uppsnappad boll i hemmaförsvaret. Ruben denna gång, samma resultat. D v s brist på resultat.

I 56e attackerar Rågsved på sin högersida, det kommer en luftpastej in mot straffområdet, Förre HIF-spelaren Kevin Castaneda faller och skriker, domaren anser att det är Shaun som syndar. Blåser straff och varnar vår kapten.
Kennedy Agboananike skickar straffen åt höger, Alex är på bollen men kan inte hålla den. 1-0 till Rågsved.

Vår vänsterback Filip Nieminen Eriksson, denna kväll mest involverad i offensiven, dock utan större framgång. Framåt handlar det fortfarande mest om Johan. I 62a skickar han ett giftigt avslut som bereder målvakten stora problem, i 67e sätter han ett skott i stolpens utsida.

Elias Ländin Sjöblom har kommit in och tagit plats på vårt mittfält, drar på sig ett gult kort när han hejdar en omställning. Med drygt tio minuter kvar till 90 kliver Fille av, Baboucarr Manga ersätter i vad som är ett offensivt byte, tar plats till höger i anfallet, Marten byter kant och Johan begravs i gröten i mitten av planen. Rågsveds seger känns kassaskåpssäker i detta ögonblick.

Våra mittfältare envisas att spela mestadels felvända, i sidled eller bakåt. Femmeterspassningar har inte inneburit minsta hot under de 87 minuter som avverkats, plus de fyra domaren la till i första halvlek. I stället blir ett bedrövligt kort bakåtspel från Omar Laamrani upprinnelsen till att Leo Lanneborn får gulr kort när han kapar en motståndare på mittplan för att förhindra att ett friläge uppstår.

Två minuter in på tilläggstiden kastar Filip Milenkovic, som har ett förflutet hos oss, ut en livlina. Mittbacken har redan ett gult kort när han ger sig ut på en kamikazeräd på jakt efter en löpboll längs vår vänstersida. I korridoren utanför straffområdet vräker han sig fram i en vårdslös satsning, kapar Marten (tror jag det är), får sitt andra gula kort. Det är slutspelat för en av Rågsveds viktigaste spelare.

Hoppet spirar när jag ser att det är Johan som ska lyfta in frisparken. Den slås lång, Ruben nickar vid bortre, målvakten viftar undan bollen under ribban, det blir full kubbning i målområdet, bollen studsar hit och dit, trycks till slut in från nära håll, ditförpassad av Elias Ländin Sjöblom som gör sitt första mål för Huddinge. Verkligen i grevens tid!

Domaren ger oss ytterligare dryga tre minuter och då försöker vi faktiskt trycka på, spelar flera bollar i planens längdriktning, de flesta tyvärr i mitten och där är det stängt. Även Rågsved går för seger, skaffar sig ett par hörnor som slås nära mål men som inte blir riktigt giftiga.

Ska jag spekulera i ”game plan” så lyckas Rågsved bra med sin – kom ihåg att vi vann med 6-0 mot dom i Stockholm Cup för några veckor sedan! – medan vi aldrig kunde aktivera en ”plan B” – om vi ens hade någon! Skärpning krävs.

Matchfakta
5/5                      Rågsveds IF – Huddinge IF 1-1 (0-0)
1-0 Kennedy Agboananike (57, straff), 1-1 Elias Ländin Sjöblom (90+3).
Alexander Westberg – Alfredo Martiatu Nordeman, Leo Lanneborn, Noah Strand (46 Samuel Edgren), Filip Nieminen Eriksson (79 Baboucarr Manga) – Omar Laamrani, Shaun Lomas, Sebastian Hylén (63 Elias Ländin Sjöblom) – Marten Al Abdulawi, Ruben Lindström, Johan Edeland.
Varningar HIF: Shaun Lomas (56, ojust spel), Elias Ländin Sjöblom (79, ojust spel), Leo Lanneborn (87, ojust spel), Marten Al Abdulawi (90+3, olämpligt uppträdande eller något han sagt efter kvitteringsmålet?).