Özcan Melkemichel om coachlivet i AFC

Özcan Melkemichel om coachlivet i AFC

För vårat kära AFC United har våren varit helt otrolig, bra spel och få floppar och många spelare som har övertygat

Så jag tog och slog en signal till coachen Özcan Melkemichel för att få höra hur resultaten blivit så bra 
och vad som är grunden till detta.


Hur var försäsongen men sådan stor spelaromsättning?
— Jättejobbigt med alla som provspelade och vi kunde inte sätta varken spel och fysik på plats under den "vanliga" perioden Jan-Feb.
Men träningslägret vi åkte på i 10 dagar till Turkiet var jätteviktigt för hela gruppen.


Hur ser du på lagets utveckling?
Över förväntan och jätteglad är jag så här långt. Flera spelare har utvecklats jättemycket och man har "satt" laget som jag önskar i första rummet där alla jobbar för varann

Några spelare speciellt som stuckit ut?
— Det finns flera typ Filip Rogic - Othman El Kabir - Carlos Gaete - Omar Eddahri. Våran målvakt Josh Wicks har verkligen också varit stabil och jättebra. Men det viktigaste är lagets sammansvetsning som vi jobbar med varje träning där dom små momenten gör helheten i spelet.

Är det några matcher som du har på minus och pluskontot?
På minus kontot är det bortamatchen mot Åtvidaberg där man tänkte på sig själv och inte laget i främsta rummet. Men det bästa är att vi direkt efter den matchen kom upp på "banan" igen och hittade det spel och jobb som gör oss till det lag vi är idag.
- På pluskontot är det typ första halvlek mot Halmstad där vi verkligen visade upp det variationsrika spel som vi har. Sedan kan man säga att HBK inte var bra, men vi "kanske" gjorde dom mindre bra.


Finns det några lag i serien som imponerat på dig så här långt?
Ja, Sirius och Dalkurd. Sirius har gjort det jättebra med tanke på att man haft skador och fått spela in nya spelare på flera platser. Dalkurd har oxå gjort ett bra intryck som nykomling, man fått ihop gruppen och satt en bra organisation både på sidan om och på plan.

Hur går vi nu vidare i höst utan att högmodet smyger in?
— Varje träning pratar vi om laget framför individen och tar en match i taget. Dessutom vet vi vad som händer om vi inte gör det, som i Åtvidabergs matchen. 
Jag påminner gruppen om vilken prestation dom gjort och kan säga att det är väldigt få lag med våra förutsättnigar som lyckats. 
Nu ska vi bli de första att ta steget upp i Allsvenskan - utan eget omklädningsrum - få sponsorer - liten publik


Tack Özcan, du och truppen har i mina ögon gjort årets fotbollsbragd så här långt. Hoppas få göra en ny intervjuv när serien är färdig, fylld med glädje och nya framgångar.
Tack själv och på återhörande.

Kjelle Svensson

Roy RosenbackRoy Rosenback2016-07-05 18:47:23
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna