Påklädd, beredd och missnöjd

Påklädd, beredd och missnöjd

Lasse rapporterar från årets första hemmamatch.

Då var det alltså dags för livepremiär och se mitt kära HBK. Mot Utsikten. På Söndrums IP.
Hade såklart förberett mig, rotat runt i garderoberna efter det varmaste jag kunde ta på mig.
Kände mig nöjd med klädseln. Glad i hågen sätter jag mig i bilen och kör mot Söndrum. Nästan framme, vad fan, REGN?! Den var jag inte beredd på!

Hursom, kom på.Ett matchreferat av en träningsmatch i slutet av Januari kan bli så kort som att, Vi vann! Värva också nr 13 i Utsikten och domaren. Kortärmat! Respekt!
Det jag däremot hakade upp mig på är väl spelplatsen. Det är inte mycket med att ett allsvenskt lag blir hänvisade till denna spelplats. Ett snabbt överslag får mig till att gissa där var ett par hundra åskådare.

Jag vet inte om mina ögon börjat se ÄNNU sämre, men för mig kändes det som att belysningen var otillräcklig. Stod man på kortsidan var det andra målet i lite halvskumt mörker..
Så igår var nog enda tanken, som tur är, som jag tänkte att det borde vara något annat än gräs på Örjans Vall. För publiken hade det varit smidigt att se träningsmatcher på Örjans, för att inte tala om cupen. Skeppa iväg fans 15 respektive 23 mil är under all kritik. Att inte ha en spelplats i sin egen stad är illa.

Att vi nu vunnit våra två träningsmatcher säger ändå inte så mycket. Det blir ett avbrott för spelarna i all träning. Dessutom dristar jag mig till att tycka, om det nu inte rasar in spelare för IFK Göteborg, att det är ett lag för undre halvan. Utsikten bygger nytt, men där tycker jag det fanns lite frö som kan gro…Iaf i första halvlek.

Men vi håller nollan. Hur taskig offensiv IFK har så håller vi 0:an.Bra! Ser man nu på truppen så tycker jag det ser bra ut.

Målvakt/försvar. Jag tycker vi är starkare där i år än i fjol. Likadant med anfallsbesättningen.
Är väl på mittfältet jag sätter ett frågetecken. Ahlstrand/Karlsson borta. Frågan är egentligen, skall vi satsa ungt av egna produkter eller behöver vi få in någon mer etablerad. Jag är beredd och chansa på det förstnämnda. Sommarfönstret ligger inte så långt bort om jag har fel.

Träningsläger Benidorm på G. Nästa år är jag med där nere. Saknar dom en hörnflagga kan jag vara till tjänst.

Håll ut! Snart börjar allvaret. Vi är med!

Lasse Bengtsson2024-01-31 10:09:00
Author

Fler artiklar om Halmstads BK