Panelen: Vem blir årets...?
Flera av redaktionsmedlemmarna tror att Ishaq blir årets genombrott i IFK.

Panelen: Vem blir årets...?

Det har blivit dags för tredje och sista delen av Guldköpings panel inför säsongen. Nu ställer vi oss frågan; vem eller vad i IFK blir årets...?

Mest väntade?

Gustav Calderon: Oscar Jansson. Detta är egentligen endast positivt, då känslan är att man vet exakt vad man får ut av honom som målvakt och att han som väntat kommer vara en stabil pjäs som Pekings sista utpost på planen.

Gunnar Käll: Att IFK säljer någon eller några i trion Haksa, Alle och IBJ under 2021 

Anders Pettersson: Christoffer Nyman blir skadad

Markus Hällje: Att defensiven fortsätter läcka som ett såll. Vår numer invanda förbannelse är att vi har ligans bästa offensiv men släpper in lika många mål som vi gör. Därtill att Finnur Tomas Palmasons sextonåriga kusin samt alla Isak Bergmann Johannessons yngre bröder värvas in till akademienur i sommarur.

Jonatan Häggström Wedding: Att Sead Haksabanovic blir såld.

Jonathan Hanell Didriksson: Eftersom Totte ser ut att ha lagt på sig ytterligare några kilo muskelmassa så får han ännu färre givna frisparkar med sig.


Mest oväntade?

Gustav Calderon: Kanske Carl Björk? Har sett lite småspännande ut på försäsongen och har också börjat göra sina mål nu på slutet. Även fast det är otroligt svårt att flytta på Totte på anfallspositionen så hoppas man ändå att Björk kan ta ytterligare kliv och att han kan vara med och kriga om en plats.

Gunnar Käll: Att Alle trots allt blir kvar åtminstone året ut.

Anders Pettersson: Om IFK skulle vinna Allsvenskan

Markus Hällje: Marco Lund gör Lauritsenartad succé i IFK och värvas i sommar av numer danska Brentford i the Championship för att bilda mittbackslås med malmöiten Pontus Jansson.

Jonatan Häggström Wedding: IFK sätter defensiven efter sommaruppehållet – men börjar få problem med att göra mål istället.

Jonathan Hanell Didriksson: Isak Bergmann Johannesson blir kvar hela säsongen i IFK, trots intresse från alla klubbar värda att nämna.


Flopp?

Gustav Calderon: Lite orättvist kanske, och det är ju givetvis svårt att säga något som skulle kunna floppa. Men om man ser till förväntningarna och kanske lite på grund av att man varit bortskämd med Rasmus Lauritsen så får Marco Lund den här "utmärkelsen". Kommer förhoppningsvis växa in i mittbacksrollen men personligen är jag inte helt övertygad ännu.

Gunnar Käll: Linus har inte nått den spelnivå jag hade förväntat mig efter återkomsten och tänder han inte till under Norling kan till och med hans på förhand givna startplats vara i fara.

Anders Pettersson: Önskan att få spela inför publik

Markus Hällje: Är det rättvist att beskriva Alvarez som en flopp om han inte uppfyller de relativt låga förväntningarna efter EN lovande försäsong? Jag gör det ändå. Vi är många som hoppats på hans genombrott efter två frustrerande säsonger utan tillstymmelse till speltid, men under denna säsong kommer det visa sig att både Ishaq och Telo går före på Norlings högerkant.

Jonatan Häggström Wedding: Samuel Adegbenro kommer göra en Bärkroth 2015 (vara bäst på försäsongen men skada sig tidigt i Allsvenskan). Hoppas jag har fel, för om den nye nigerianen får vara skadefri kommer han göra succé.

Jonathan Hanell Didriksson: Det finns en risk för att sommarens transferfönster inte faller ut till IFKs fördel.


Genombrott?

Gustav Calderon: Skulle vilja lyfta fram två namn här. Dels Abdulrazaq Ishaq men även Dino Salihovic.

Gunnar Käll: Trodde det skulle bli förra året, men nu är det dags för Ishaq att ta det definitiva klivet upp som startspelare.

Anders Pettersson: Ishaq Abdulrazak

Markus Hällje: Theodore Rask. Rikard Norling har visat stort förtroende för mittbacken samt en vilja att matcha honom mycket. Känslan är att Motalasonen idag ger Castegren tuff konkurrens om platsen som fjärde mittback och därmed förste inhoppare i trebackslinjen. 

Jonatan Häggström Wedding: Manasse Kusu kommer ersätta Alle Fransson i sommar och göra det riktigt bra.

Jonathan Hanell Didriksson:  Ishaq Abdulrazak, när han hittat rätt position och fått etablera sig där. 


Målkung?

Gustav Calderon: Christoffer Nyman

Gunnar Käll: Tror att Samuel gör fler mål än fjolårets skyttekung Totte

Anders Pettersson: Christoffer Nyman

Markus Hällje: Totte Nyman. Eller Haksabanovic. Eller Totte Nyman. Eller Haksabanovic?

Jonatan Häggström Wedding: Totte.

Jonathan Hanell Didriksson: Totte Nyman


Assistkung?

Gustav Calderon: Ísak Bergmann Jóhannesson

Gunnar Käll: Levi tar titeln som egentligen borde vara gjuten för Alle

Anders Pettersson: Sead Haksabanovic

Markus Hällje: Det borde bli Isak Bergmann Johannesson från den nummer tio-roll han är som klippt och skuren för. Islänningen har både många mål och assist i sig. Nu verkar han dock snarare få ta en nummer sex- eller åtta-roll. Att han spelar lägre ner i banan och längre ifrån sista tredjedelen kan leda till att Haksabanovic gör fler assistpoäng.

Jonatan Häggström Wedding: Sead Haksabanovic lär vara högt upp både bland målskyttarna och framspelarna, men tror han tar hem IFK:s interna assistliga.

Jonathan Hanell Didriksson: Jonathan Levi


MVP?

Gustav Calderon: Sead Haksabanovic (förutsatt att han är kvar i Peking hela säsongen).

Gunnar Käll: Svarade Haksa på frågan om allsvenskans värdefullaste, så i konsekvens med det måste svaret på frågan bli detsamma här.

Anders Pettersson: Oscar Jansson

Markus Hällje: Det blir Sead Haksabanovic även här, förutsatt att han - just det - stannar efter sommaren. Potential att vinna såväl allsvenskans skytteliga som assistliga.

Jonatan Häggström Wedding: Totte Nyman. Med honom är IFK Norrköpings offensiv bäst i Allsvenskan. Utan honom är den bra, men långt ifrån komplett.

Jonathan Hanell Didriksson: Sead Haksabanovic i och med att han kan avgöra matcher på egen hand mer eller mindre. 


Buse?

Gustav Calderon: Viktor Agardius eller möjligtvis Ari Skúlason.

Gunnar Käll: Det finns inga busar i IFK, men att den jag tror kommer att dra på sig flest kort blir Lund med sin danska dynamit i generna.

Anders Pettersson: Marco Lund

Markus Hällje: Marco Lund. Dynamitdansken har redan visat upp en vilja att trycka till motståndaren. Han gör ont att möta. Det uppskattas givetvis enormt!

Jonatan Häggström Wedding: Tror Linus Wahlqvist tjurar till sig ytterligare och delar ut en del tjuvsmällar. Har blivit mer cynisk i spelstilen efter åren i Tyskland.

Jonathan Hanell Didriksson: Kevin Alvarez
 

Jonatan Häggström Wedding jonatanhw@gmail.comjonatanhw2021-04-11 08:00:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås