2017-08-17 20:00

PAOK FC - Östersund
3 - 1

PAOK-Östersunds FK 3-1 (1-1)

ÖFK kunde inte riktigt stå emot PAOK trots en bra start. En 3-1-förlust och det ger ett tufft läge inför returen.

Hosam Aiesh

PAOK tar kommandot tidigt i matchen och för spelet men i anfallsväg är det mest långa och höga bollar mot ett kompakt ÖFK-försvar. Det påminde en hel del om bortamötet mot Galatasaray. Mycket bra försvarsspel samtidigt som man försökte framåt när man fick chansen. Efter 8 minuter kom Ken Sema loss på sin kant och hittar till slut Hosam Aiesh inne i straffområdet som inte riktigt får tag i bollen. Inför matchen skrev vi återigen hur viktigt det skulle vara att hålla tätt första halvtimmen. Efter en halvtimme ledde vi med 0-1. Efter 20 minuter pressar Aiesh och Saman Ghoddos PAOK-försvaret högt upp och efter något missförstånd mellan försvar och målvakt får Aiesh bollen och målvakten river ner honom och straff tilldöms. Brwa Nouri var lika säker som vanligt från 11 meter och euforin var total på Stortorget i Östersund. Och även hos de tillresta i Grekland. Vad var på väg att ske? Men mycket kvar att spela. Efter 27 minuter kommer också Ghoddos fri på högerkanten men har ingen med sig och har dålig vinkel, till slut försöker han hitta någon snett inåt bakåt men för många PAOK-spelare är i vägen. Men det är ändå PAOK som trycker på och efter ett av alla inlägg nickar Leo Matos in 1-1 bakom Aly Keita. En riktig högklassig nick som Keita inte når. ÖFK skapar ändå en bra chans till innan paus. Efter ett fint kombinationsspel får Ken Sema chansen i straffområdet men får inte riktigt kontroll på bollen tyvärr. I sådana här matcher gäller det verkligen att ta chansen när den kommer. ÖFK håller undan till paus och 1-1 inför andra halvlek.

ÖFK sätter full fart från början och Ghoddos får ett friläge men är knappt offside. Dennis Widgren får strax efter ett jätteläge men törs inte slå till direkt utan lägger den till rätta och då hinner PAOK-spelare täcka. Annars påminner andra halvlek om den första men PAOK skapar fler kvalificerade chanser. I minut 64 är det ytterst nära utdelning efter att Keita tvingats släppa en retur. Strax efter nickar Aleksandar Prijovic precis utanför. I minut 72 får PAOK frispark i ett farligt läge. En frispark som Aly Keita gör en fantastisk räddning på och styr bollen i ribban. Men till slut går det inte att hålla emot riktigt och Prijovic nickar in 2-1 i minut 77. Återigen en nick av riktig hög klass. ÖFK skapar inget mer utan försöker hålla ut till slutet. 2-1 är ändå ett bra resultat. Men i slutminuterna missbedömer Keita en utrusning totalt när Pedro Henrique trixar sig fram och Henrique slås till backen. En riktigt ordentlig smäll och domaren pekar på straffpunkten. Prijovic tar straffen och slår den i mån utan större problem och matchen slutar 3-1.

Det var nervöst hela matchen igenom. ÖFK gör en bra insats men några få misstag och en del individuella prestationer gör att vi har ett tufft läge på torsdag. 2-1 till PAOK hade varit ett jättebra resultat att ha med sig till returen. 3-1 blir mycket tuffare. Men vi slog Galatasaray hemma med 2-0 och då kan vi slå PAOK också med samma siffror.

Aly Keita
Han var helt ute och cyklade vid straffsituationen men gör annars en helt otrolig match! Det kändes tryggt och stabilt.